Last news in Fakti

14 Декември, 2022 17:16 1 495 8

Никола Стоянов обеща нови индустриални зони в Северозападна България

  • никола стоянов-
  • враца-
  • индустриални зони

До края на 2020 г. преките чуждестранни инвестиции в региона на Враца надхвърлят 120 млн. евро

Никола Стоянов обеща нови индустриални зони в Северозападна България - 1

Планирането на нови индустриални зони ще бъде със специален фокус върху Северозападна България. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на конференция на тема „Потенциал и развитие на Враца и региона“, която се проведе днес в града. По думите му около 200 млн. лева финансиране за изграждане на индустриални паркове ще бъдат осигурени само по Националния план за възстановяване и устойчивост, като тези локации са инструмент за привличане на инвестиции в регионите.

„Община Враца разполага със сериозен потенциал за развитие на индустриални паркове, а идентифицираните над 10 терена са отлична локация за инвеститори от всякакъв мащаб и с разнородна дейност“, посочи Никола Стоянов. Той допълни, че предстои в най-кратки срокове да бъде подновен Меморандума за сътрудничество между НК „Индустриални зони“ и община Враца, който е добра основа за партньорство и за привличане на повече инвеститори в региона.

„Данните показват, че след ковид пандемията, икономиката в областта вече е започнала своя стабилен ръст нагоре. Това се потвърждава от нарастващия брой на заетите лица в област Враца, които от началото на 2021 г. до септември 2022 г. са се увеличили с над 11 хиляди души“, каза още Стоянов. По думите му тези числа са знак за икономическото пробуждане в областта, но все още на дневен ред стоят важни въпроси свързани с трудовата заетост и възнагражденията в този регион.

Според икономическия министър в последните години община Враца е пример, че с проактивни действия и много работа регионът може да се превърне в един от положителните примери за Северозападна България. „Доказателство за това е и фактът, че до края на 2020 г. преките чуждестранни инвестиции в региона надхвърлят 120 млн. евро“, допълни още Стоянов.

Участие в днешното събитие, което се организира от „Euronews Bulgaria“, взеха кметът на община Враца Калин Каменов, представители на бизнеса, местната власт и др.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12340

    6 0 Отговор
    да прецака яз.Огоста обеща ли!?
  • 2 БРАВО

    8 0 Отговор
    А кой ще работи в тях, или по тоя въпрос мисирите не са се сетили да го питат?!
  • 3 безпартиен

    8 0 Отговор
    Кой уважаващ себе си инвеститор ще вложи средства там,където няма да намери достатъчно образована,професионално подготвена и с трудови навици работна ръка?Най-много да инвестират във фото волтаични електроцентрали за които не се иска нищо друго освен охрана!Нещо за високи технологии?

    Коментиран от #5

  • 4 Дъра-бъра, два чадъра

    3 0 Отговор
    Де го тоз бизинис? Какво ще се произвежда? Защо все чуждестранни "инвеститори"? Защо унищожихте работещите БЪЛГАРСКИ производства, които бяха печеливши и на ниво? Сега успиват населението със "ЩЕ" и до тук.
  • 5 Не се притеснявай бе.

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "безпартиен":

    Те "бизнесмените" и население ще ни докарат. Готово, научено, имай търпение.
  • 6 БгТопИдиот

    3 0 Отговор
    И аз на комшииката обещавам звезди,само да ми пусне без да разбере жената..
  • 7 Преминаващ оттук

    3 0 Отговор
    И какво ще правят във Враца. Та половината пък и повече от трудоспособното население всекидневно пътува и работи в Ботевград. Градът там е наситен от предприя и фирми с персонал по две, три хиляди човека. Думата безработица там не е позната. А къде е Враца с фирмички по стотина, двеста човека персонал.
  • 8 Северозападно пропаднал

    4 0 Отговор
    Първо– Враца не е цяла Северозападна България! Във Видин и Монтана (не само областните градове), също живеят Хора. Нещо за тунела под Петрохан, нещо за жизнения стандарт в селата и малките градове? Потресающ факт е, че с. Якимово (Монтана) е община, но няма аптека. Да не говорим за безработицата в някои общини. И да– Враца и кметът Каменов 12 години бяха любимци, закриляни от ББ.