Отидете към основна версия

1 941 3

Гориво за 2 милиона годишно крадат от БДЖ

  • гориво-
  • кражби-
  • бдж
Снимка: Факти.бг

Българските държавни железници губят по около 2 милиона лева годишно от изчезнало гориво. Кражбите се извършват основно от машинисти на товарните композиции. Такива инциденти досега са установени при проверки в Свиленград, Дупница, на гара Илиянци и на гара Волуяк.

Уличените служители ще бъдат незабавно освобождавани от работа, бе категоричен управителят на БДЖ "Товарни превози" Пламен Джуров, цитиран от БНР:

Ще ги освобождаваме бавно и сигурно, един по един, ако е необходимо ще започнем да назначаваме, да обявяваме курсове за обучение на хора, които никога не са били в системата, така че в предприятието да работят само хора, които заслужават, които идват на работа, изпълняват задълженията си и се прибират в къщи. Не 3 часа на работа, останалите се чудят от къде какво да присвоят.

Същата решимост изрази и съуправителят Ивайло Иванов:

Трябва да знаят служителите на БДЖ "Товарни превози", че няма да ги оставиме свободно да дишат нито за секунда. Ще бъдем абсолютно безкомпромисни. Ще намерим начини, за да се разделим с тях. Незаменими хора няма, въпреки че имаме известен дефицит в областта на железниците и на кадровия персонал. Ще направим всичко възможно да си прегледаме редиците и да останат кадърните и съвестни служители в БДЖ.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини