Last news in Fakti

26 Април, 2012 22:01 1 922 3

Гориво за 2 милиона годишно крадат от БДЖ

  • гориво-
  • кражби-
  • бдж
Гориво за 2 милиона годишно крадат от БДЖ - 1
Снимка: Факти.бг

Българските държавни железници губят по около 2 милиона лева годишно от изчезнало гориво. Кражбите се извършват основно от машинисти на товарните композиции. Такива инциденти досега са установени при проверки в Свиленград, Дупница, на гара Илиянци и на гара Волуяк.

Уличените служители ще бъдат незабавно освобождавани от работа, бе категоричен управителят на БДЖ "Товарни превози" Пламен Джуров, цитиран от БНР:

Ще ги освобождаваме бавно и сигурно, един по един, ако е необходимо ще започнем да назначаваме, да обявяваме курсове за обучение на хора, които никога не са били в системата, така че в предприятието да работят само хора, които заслужават, които идват на работа, изпълняват задълженията си и се прибират в къщи. Не 3 часа на работа, останалите се чудят от къде какво да присвоят.

Същата решимост изрази и съуправителят Ивайло Иванов:

Трябва да знаят служителите на БДЖ "Товарни превози", че няма да ги оставиме свободно да дишат нито за секунда. Ще бъдем абсолютно безкомпромисни. Ще намерим начини, за да се разделим с тях. Незаменими хора няма, въпреки че имаме известен дефицит в областта на железниците и на кадровия персонал. Ще направим всичко възможно да си прегледаме редиците и да останат кадърните и съвестни служители в БДЖ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    2 0 Отговор
    Системата смърди...Трябва да се подмени администрацията на БДЖ, не хората от ниските нива.Колкото и да се натискат, просто кражбите няма да спрат!Просто, защото сме българи.Машиниста ще източи 200 кила, и ще се опита да ги продаде, защото семейството му е гладно.А аз ще му ги купя, защото винаги, когато минавам покрай бензиностанция ми се повдига, и защото аз също храня семейство, а работата ми е такава, че не пускам волана!
    Та, скъпи сънародници, хората са такива, защото държавата ни е такава.Ако приходите и разходите ни са в адекватно съотношение, може би няма да има чак толкова много кражби...
    И накрая "И десет лева да е бензино, я па че си карам колата, и без паре да е, я па че го краднем!!" - Известен шопски лаф.
  • 2 comment

    0 0 Отговор
    Много си прав Онзи. За съжаление. Не оправдавам посегателството над чужда собственост разбира се, но това включва и посегателството на държавата и комуналистите над нас, обикновените хора.
  • 3 Leo

    0 0 Отговор
    Може би държавата е такава, защото гражданите са такива.....