Отидете към основна версия

2 135 13

Купувайте козунаци от добре познат производител

  • козунак-
  • производител-
  • качество
Снимка: БГНЕС

Първо купувайте, уважаеми потребители, винаги козунаците от добре познат производител. Това каза председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България Мариана Кукушева в интервю за Агенция „Фокус“ за цените на козунака по време на Великденските празници.

„Козунакът трябва да е опакован, освен ако не се продава от топла точка. Трябва да има хрупкава златисто-кафява коричка и да е обилно поръсен със захар. Трябва да е лъскав, да няма никакви признаци на степване. Трябва да има естествен много блед млечен цвят към слонова кост, но да не съдържа никакви оцветители. Търсете и четете съдържанието на козунака, за да не останете разочаровани от своята покупка. Много е важно козунак да се купува от регламентирани търговски обекти, а не от продажба на пазар, превозно средство и всякакви такива анормални практики. Много е важно да подчертаем, че истинският козунак има трайност около две седмици. По естествен път тази трайност е гарантирана от естествените продукти, които той съдържа“, подчерта още Кукушева.

„България е и сериозен износител на козуначени изделия и това е факт благодарение на трансфера, който оказват търговските вериги за възможността българските производители на хляб и хлебни изделия да оперират на големия европейски пазар. Освен това ние сме износители на хляб и хлебни изделия и в страни от третия свят. Това е една положителна тенденция, която не бива да бъде спирана“, каза още тя.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини