Last news in Fakti

19 Април, 2020 13:47 2 129 13

Купувайте козунаци от добре познат производител

  • козунак-
  • производител-
  • качество
Купувайте козунаци от добре познат производител - 1
Снимка: БГНЕС

Първо купувайте, уважаеми потребители, винаги козунаците от добре познат производител. Това каза председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България Мариана Кукушева в интервю за Агенция „Фокус“ за цените на козунака по време на Великденските празници.

„Козунакът трябва да е опакован, освен ако не се продава от топла точка. Трябва да има хрупкава златисто-кафява коричка и да е обилно поръсен със захар. Трябва да е лъскав, да няма никакви признаци на степване. Трябва да има естествен много блед млечен цвят към слонова кост, но да не съдържа никакви оцветители. Търсете и четете съдържанието на козунака, за да не останете разочаровани от своята покупка. Много е важно козунак да се купува от регламентирани търговски обекти, а не от продажба на пазар, превозно средство и всякакви такива анормални практики. Много е важно да подчертаем, че истинският козунак има трайност около две седмици. По естествен път тази трайност е гарантирана от естествените продукти, които той съдържа“, подчерта още Кукушева.

„България е и сериозен износител на козуначени изделия и това е факт благодарение на трансфера, който оказват търговските вериги за възможността българските производители на хляб и хлебни изделия да оперират на големия европейски пазар. Освен това ние сме износители на хляб и хлебни изделия и в страни от третия свят. Това е една положителна тенденция, която не бива да бъде спирана“, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съкратен поради кризата

    7 1 Отговор
    Ще ги гледам само на снимка. И още 500 000 като мене също.
  • 2 Ръмпези

    5 0 Отговор
    АБЕ ЗА ВСИЧКО ДАВАТЕ АКЪЛ НА ХОРАТА, САМО ЗА НАЙ-ВАЖНОТО НЕ...НЕ ПИКАЙТЕ СРЕЩУ ВЯТЪРА...
  • 3 ПШНЛХПДРС

    1 0 Отговор
    още една против пазарите
  • 4 А ха

    0 0 Отговор
    А това черното по тях миши коришки ли са ? По -скоро от плъхове !

    Коментиран от #12, #13

  • 5 Аноним

    2 0 Отговор
    Тичам да търся пройзводител
  • 6 asd

    3 0 Отговор
    "Внимавайте какво купувате!"
    Да не си мислите, че "защита на потребителите", "агенция по безопасност на храните" и.т.н са ви с нещо длъжни?? Ама нагли ставате! С тези малките заплати ще искате и да ви работят!
  • 7 Козуначеното чудовище

    4 0 Отговор
    Пак искат да ви прецакат ! Добре познатите производители спекулират с високи цени ! Може да си купите добър козунак и на ниска цена . Трябва да е плътен , а не дунапренест ! Трябва да се "разнищва на конци" като го късате ! Да е с яйчена глазура и поръска от захар и последно не трябва да има химически , отровно жълт цвят !
  • 8 Цеко сифоня

    4 0 Отговор
    Българиноооо, до там ли го докара един козунак да не можеш да си омесиш ? Или сметаш тая дейност за ниско интелектуална и за това си даваш парите за боклуци ?
  • 9 Още едно малоумно

    0 0 Отговор
    правило на т.н. пазарна икономика лансирано в безумен коментар.
  • 10 МОШЕТА

    2 0 Отговор
    ДОБРЕ ПОЗНАТ ПРОИЗВОДИТЕЛ СЪМ ЕДИНСТВЕНО АЗ -- ДРУГ НЕ ПОЗНАВАМ , НЯКОЙ И БРАШНО НЕ СЛАГАТ ДОРИ !
  • 11 МЕНТАЦИИИИИИ

    2 0 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО ВИ ЩЕ ВЛЕЗЕ СПОКОЙНО В РУБРИКАТА ,,ЛОВЦИ НА БИСЕРИ" - ЗАЩОТО НЯМА ТАКЪВ НА КОЙТО ДА ИМАМЕ ДОВЕРИЕ !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.