Отидете към основна версия

3 120 3

Пл. Димитров: Няма да се съгласим да режем хора

  • вмз сопот

Няма да се съгласим да режем хора, без ясна визия за спасяването на ВМЗ. Това заяви пред „Неделя 150“ по БНР по темата за продължаващите протести на работниците от "ВМЗ - Сопот" и провалената приватизация на предприятието, президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Вече всички са наясно, че трябва да има оптимизация на персонала. Това не означава, че това е единственото действие, към което трябва да гледаме всички заедно. Това, е елемент от общия ред на спасяване на предприятието. Намирането на нови, допълнителни поръчки и гарантирането на едни оптимални разходи от гледна точка на горива, материали, енергия и тогава идват разходите за хора. Ние няма да се съгласим да режем хора, без да има някаква ясна визия за спасяването на предприятието, каза Димитров.

На свой ред, изпълнителният директор на "ВМЗ – Сопот" Иван Стоенчев съобщи, че в понеделник на социалните партньори ще бъде представен планът за преструктуриране на дружеството.

Там, където има дублиращи мощности или там, където можем да съберем на едно място всички механични детайли, които могат да бъдат работени в едни цех, за да намалим разходите – като потребление на електричество, пара, вода. Също така, ще пристъпим към закриване на дейности, които не носят приходи на дружеството, а само разходи на този етап, за да можем да намалим тежестта, която постоянно носим, каза Стоенчев.

В предаването "Неделя 150" изпълнителният директор на "ВМЗ – Сопот" припомни, че стачкуващите работници на се взимали заплати от три месеца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини