Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 20:02 2 651 11

ВМЗ Сопот: Призоваваме да не ни въвличат в политически спекулации

  • вмз сопот-
  • вмз - сопот-
  • бкк-
  • ваня караганева

От оръжейния комплекс излязоха с позиция след събитията в ДКК

ВМЗ Сопот: Призоваваме да не ни въвличат в политически спекулации - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ВМЗ Сопот призоваха предприятието да не бъде въвличано в политически спекулации.

"В дружеството работят над 4 000 души, заети в много специфичен сектор, в който всяка невярна информация може да се отрази на имиджа на страната и на резултатите на компанията", споделят от ръководството на дружеството.

Ето и цялата позиция на ръководството на ВМЗ Сопот:

"Във връзка с направените днес внушения в публичното пространство, ВМЗ заявява, че никое от тях не отговаря на истината.

ВМЗ никога не е давало възможност на една определена компания да представлява цялата му продукция. Към момента дружеството работи активно с повече от 30 фирми.

Факт е, че някои от тях са единствен партньор за определени чуждестранни пазари, но това е утвърдена практика в целия свят, който е валиден и за България през последните десетилетия. Затова и от години е предвидена законова възможност за дадени пазари да се определят компании, които имат изключителни права да представляват ВМЗ.

Последното се налага от спецификата на отделните чуждестранни пазари и се случва само след много задълбочен анализ. Процедурите в много от държавите, за които ВМЗ реализира износ, изискват при обявяване на търг, един производител да не може да участва с повече от една оферта. Назад във времето се е случвало нелоялни фирми да дават оферти от името на ВМЗ, без да имат съответната оторизация, което води до отстраняване на всички, свързани с ВМЗ, участници. Последното се отразява негативно както на имиджа на дружеството, така и на икономическите му резултати.

По тази причина се прави анализ на чуждестранните пазари, на които дружеството е работило години наред само с една компания и която е реално единствената, имаща опита и позициите да реализира продукция на него. Чрез даването на изключителни права на такива компании се гарантира, че нелоялни фирми няма да се явяват на търгове от името на ВМЗ.

Военно-промишленият сектор е изключително специфичен. Именно по тази причина и с цел приемственост, оперативното ръководство на ВМЗ е запазено, като са направени промени само в Съвета на директорите. В една изключително трудна година за целия сектор са запазени всички работници (на фона на масови съкращения в преобладаващата част от компаниите в сектора), а дружеството ще завърши 2021 година на печалба.

С новия бизнес модел, разработен от новия Съвет на директорите, разчетите са за увеличение в пъти на печалбата още през 2022 г., излизане на нови пазари и запазване позициите на съществуващите.

В тази връзка ВМЗ ЕАД отново призовава да не бъде замесвано в политически внушения, защото последните работят срещу интересите на страната", пише в позицията ръководството на ВМЗ Сопот.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бареков нюз

    16 29 Отговор
    Радев сега се крие като мишка и опитва да прехвърли отговорността към нов паянтов, квазилиберслен и псевдокомунистически кабинет с башибозук, събран от Харвардските измамници от кол и въже.

    Некомпетентни калинки без грам опит в реалния бизнес или управление. Неграмотна сган от грантаджийски НПО-та и обслужващ персонал на олигарси!

    Бой по тях от първия им ден! Бой до нови избори и пълен разпад и разобличаване на тези отвратителни маски с уродливи гримаси на статуквото, които са обявили българския народ за свой враг номер едно!

    Коментиран от #10

  • 2 розово

    15 8 Отговор
    Някой от години потриват ръце за този завод.Сега е нормално да са малко изнервени защото нещо сигурно им се изплъзва от ръцете.Дали действително не започва някаква промяна?
  • 3 Жоро

    8 2 Отговор
    Почваме да ви нищим. Все ще има няколко гнили ябълки. НАП ДАНС НОИ МВР и т.н ревизии.
  • 4 Урсула

    14 12 Отговор
    Внушенията ги прави уличния бандит Борисов, който използваше държавата за своя далавера. Но всичко се обърка за него. Идват хора, които казват, че за кражби ще се лежи в затвора...
  • 5 Честито

    11 0 Отговор
    На г-н Гецов имотите за милиони,от заплата на държавен служител.Само Кабамилионеров е по-богат от директора на ВМЗ в града на Апостола....
  • 6 Каскетя

    3 4 Отговор
    Що е държавно ,е направено за да се краде - народна мъдрост (не комунистическа).
  • 7 user

    9 4 Отговор
    Помнете ми думата - до няколко години ВМЗ Сопот ще бъде разсипано. Ние това сме го гледали!
  • 8 Перо

    8 0 Отговор
    Толкова политически боклук заемаха ръководни функции във управлението на ВПК и ВМЗ Сопот от 1992 г. до сега,че не знам как още могат да бъдат на печалба. По времето на Драгалевския лаборант за ВПК отговаряше един масажист!
  • 9 Те са ви въвлякли в схема

    1 0 Отговор
    За източване в полза на олигарски, беееее
  • 10 Гневен Одрис

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бареков нюз":

    Не се опитвай, да прехвърляш вината от Хунтата ,
    към най-желания Президент на България ,
    Румен Раде,в погледни му рейтинга , днес!

    Борисов и Доган чрез Пеевски натикаха ВМЗ,
    и Сопотските Военни комплекси , а и не само тях,
    в тази" ДКК"- Мелачка за крадене на милиарди!
    Желанието на Хунтата да контролира
    парите на данъкоплатците
    беше огромно и кражбите също така!
    Баста!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 тия новите

    0 1 Отговор
    всичките са са затвора! Защо изобщо правят правителство?