Last news in Fakti

3 Юни, 2015 21:36 3 904 0

Смениха шефа на ВМЗ - Сопот

  • вмз сопот-
  • иван стоенчев-
  • директор

Мандатът на Стоенчев ще се запомни с чести стачки на работниците заради забавени заплати

Смениха шефа на ВМЗ - Сопот - 1
Снимка: в. "Марица"

Дългогодишният изпълнителен  директор на Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) в Сопот Иван Стоенчев е отстранен с решение на съвета на директорите. Пред в. “Труд” Стоенчев уточни, че преди време сам е подал оставката си.

Иван Стоенчев е шеф на държавния завод от 2000 г. с прекъсване между 2006 и 2009 г. За последен път на този пост е назначен със заповед на икономическия министър Трайчо Трайков по времето на първото правителство на ГЕРБ.

Мандатът на Стоенчев ще се запомни с чести стачки на работниците заради забавени заплати. Най-тежка беше ситуацията през 2013 г., когато в дружеството бяха налети 27, 3 млн. лева.
За мястото на Стоенчев се спряга Богдан Богданов - общински съветник от ГЕРБ в Карлово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА