Last news in Fakti

4 Август, 2021 06:14 2 749 8

Във ВМЗ-Сопот готвят протест в София

  • вмз сопот-
  • синдикати-
  • протест

Според синдикалистите от КТ "Подкрепа" новият борд на директорите на оръжейницата не работи за предприятието, а иска да го ликвидира

Във ВМЗ-Сопот готвят протест в София - 1
Снимка: БГНЕС

Синдикалистите от КТ „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот обявиха стачна готовност и готвят протест в София, предаде БНР.

Причината е, че според тях новият борд на директорите на оръжейницата не работи за предприятието, а иска да го ликвидира.

Тази сутрин от синдиката са разпространили информационен бюлетин до работниците и служителите в заводите, в който ги информират, че в най-кратки срокове започват протестни действия.

Синдикалният секретар на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот Красимир Цветков обясни какви са исканията им.

"ВМЗ да бъде извадено от състава на Държавната консолидационна компания и оставка на новия борд на дружеството".

Синдикалният лидер подчерта, че техните искания не са политически, а икономически:

"Искаме договори и заплати, които да изработим".

Засега от КТ „Подкрепа“ не посочват конкретна дата за протеста, който ще бъде в София пред Министерството на икономиката и пред Държавната консолидационна компания, в чиито състав са включени Вазовските машиностроителни заводи.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Била торбата ликвидира

    5 5 Отговор
    Арсенал и Терем.
  • 2 Механик

    27 3 Отговор
    ТРИДЕСТ И ДВЕ години! Тридесет и две години се занимаваме със самоубийството си. Съсипахме си икономиката, заемеделието, здравеопазването, армията, образованието и всички което се сетиш, срещу обещания за банани, и повече американски филми на екрана.
    Издойха ни като като чужда овца, само и само да ни приемат в НАТО и ЕС, а забравиха да ни попитат дали искаме да членуваме там.
    Ония "гадните" за 45 години построиха пътища, училища, заводи. Новите, "демократичните" за 32 години, едва успяха да разрушат почти всичко това.
    Дова, драги ми сънародници е истината от където и да го погледнеш. Па вие си кривете устата и казвайте на иситната както искате.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Фичо

    5 7 Отговор
    Нормално е като няма поръчки да се съкрати персонал.Или трябва от нашите данъци да се субсидират заплатите.Всяко едно предприятие се ръководи от пазарни принципи.
  • 4 Само ще ви допълня,

    10 2 Отговор
    когато отидем на Запад ни експлотират, като животни, не спазват елементарни чоешки права, и в същото време оревават светилата, колко са демократични.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 456

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "Само ще ви допълня,":

    Като не ти харесва на Запад и те експлоатират върви на Изток там ще те гледат като писано яйце.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чебурашка

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Само ще ви допълня,":

    Значи когато отиваш на запад с диплома за мияч на чинии като какво искаш да те третират? Айде да те видим какво можеш и какво знаеш неизвестнико, така казват умните люде, не само на запад, и в БГ е вече така. И когато единственото което можеш е да пиеш ракийка или кафенце по кръчмите по цял ден или да миеш кенефи или чинии в закусвалните като инджинер ли искаш да те посрещнат?