Last news in Fakti

20 Януари, 2013 17:05 3 118 3

Пл. Димитров: Няма да се съгласим да режем хора

  • вмз сопот

Няма да се съгласим да режем хора, без ясна визия за спасяването на ВМЗ. Това заяви пред „Неделя 150“ по БНР по темата за продължаващите протести на работниците от "ВМЗ - Сопот" и провалената приватизация на предприятието, президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Вече всички са наясно, че трябва да има оптимизация на персонала. Това не означава, че това е единственото действие, към което трябва да гледаме всички заедно. Това, е елемент от общия ред на спасяване на предприятието. Намирането на нови, допълнителни поръчки и гарантирането на едни оптимални разходи от гледна точка на горива, материали, енергия и тогава идват разходите за хора. Ние няма да се съгласим да режем хора, без да има някаква ясна визия за спасяването на предприятието, каза Димитров.

На свой ред, изпълнителният директор на "ВМЗ – Сопот" Иван Стоенчев съобщи, че в понеделник на социалните партньори ще бъде представен планът за преструктуриране на дружеството.

Там, където има дублиращи мощности или там, където можем да съберем на едно място всички механични детайли, които могат да бъдат работени в едни цех, за да намалим разходите – като потребление на електричество, пара, вода. Също така, ще пристъпим към закриване на дейности, които не носят приходи на дружеството, а само разходи на този етап, за да можем да намалим тежестта, която постоянно носим, каза Стоенчев.

В предаването "Неделя 150" изпълнителният директор на "ВМЗ – Сопот" припомни, че стачкуващите работници на се взимали заплати от три месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkk

    0 0 Отговор
    Only in Bulgaria-Оръжеен завод и промишленост като цяло да фалират.Управляващата класа от 23 години системно унищожава България,срещу сътветното подобаващо възнаграждение ,разбира се.
  • 2 Angel Kacharov

    0 0 Отговор
    В тази Бойкова България става все по-честа практика е бавенето на заплатите и карайки хората да гладуват и чудейки се как да свържат 2та края сас всяка изминала година става все по-зле Бойко си строи магистралите събира заслуги винаги толериран от медиите а тва че мн мн голяма част от булгарите мизерстват него не го касае защото му е добре пални си джоба и гушата от евро парите и принуждава държавни и часни предприятия да му бутат пари а обикновения българин тъне в мизерия... който и да избере човек всички са ей такива крадът и се лакомят колкото мойе повече е затова сме на тва дередже ........
  • 3 АрГуМеНт

    0 0 Отговор
    Това предприятие трябва да се раздели с 60% от персонала си за да бъде купено от някои копувач в противен случай ще фалира и няма да има работа за никой. П. Димитров се изказва като синдикат (нормално), но това предприятие с 3 200 души персонал и дългове няма как да работи в реалната пазарна среда. Тази ситуация няма нищо общо с конкретно правителство и на предните толкова им пукаше и на следващите пак толкова. За това единствения шанс е да се приемат 60% съкращения и да има все пак такова предприятие в региона.