Отидете към основна версия

1 549 0

Основният капитал е човешкият ресурс

  • проект-
  • условията на труд

Необходимо е да се влага в подобряване на условията на труд, за да се повиши производството на заетите

Снимка: Строител

Основният капитал е човешкият ресурс. Необходимо е да се влага в подобряване на условията на труд, за да се повиши производителността на заетите“. Това заяви инж. Теменужка Кръстева, управител на „Нактайм“ ЕООД. Тя участва в пресконференция по проект „Осигуряване на безопасни условия на труд „ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, която се проведе в централния офис на Камарата на строителите в България.

„Програмата дава възможности за допълнително сертифициране. Досега част от сертификатите не се изискваха по търговете, но вече са необходимост. Те повишават производителността на труда и създават мотивация у служителите“, заяви инж. Кръстева.

Според нея подобряването на условията на труд стимулира работниците. Със средствата по проекта се извършва и ремонт на помещенията. Обновяват се предпазните средства.
„Приехме икономическата криза като предизвикателство, което ни накара да се замислим какви са нашите възможности. Това ни помогна да намерим пътя към нашето развитие. Човешкият ресурс се създава във времето“, уточни още Кръстева.

Ръководителят на проекта Светлана Ганчева заяви, че ако няма конкретно звено за работа по европейски програми към фирмата, е необходимо да се използва консултант, но трябва да се внимава при избора.
Представителите на „фирмата запознаха медиите и с опита си при адаптиране на управленските процеси в дружеството по внедряване и сертифициране на съвременната система за безопасен труд.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини