Отидете към основна версия

1 588 21

Няма отменени резервации от украински и руски туристи

  • плаж-
  • море-
  • туристи

Виждаме сериозни заявки от Великобритания и Ирландия

Снимка: БГНЕС

До момента няма отменени резервации от украински и руски туристи за предстоящия летен сезон. Това каза пред БНР в Бургас зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева по повод усложняващата се обстановка в Украйна.

Това потвърждава и туроператорът Павлина Русева от сдружението „Обединение „Бъдеще за туризма“.

"Няма все още отлив на туристи, но резервациите са стопирани в момента. Следващите няколко седмици ще бъдат критични относно решенията, които ще се вземат."

Очакваме засилен трафик от международен туризъм това лято, заяви изп.-директор на фирмата концесионер на двете морски летища в Бургас и Варна Франк Кванте.

"Виждаме сериозни заявки от Великобритания и Ирландия. Виждаме сериозен потенциал и интерес от Полша, Чехия и този район (Централно Европейския), както и от Германия и от Австрия."

По данни на бургаското летище първите чуждестранни туристи по Южното Черноморие се очакват на 4-ти април - два месеца по-рано в сравнение с миналата година.

И това лято ще разчитаме много на българските туристи. Това показват и данните за зимния сезон, каза зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева:

"До началото на месец февруари имаме около 700 хиляди туристи за сезона. 500 хиляди от тях са българи."

В Бургас се провежда голям туристически форум в подкрепа на авиосектора и туристическия бранш.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини