Отидете към основна версия

6 869 87

Новото име на McDonald's е Дядя Ваня

  • mcdonald's-
  • дядя ваня-
  • ikea-
  • idea

Появиха се руски версии на редица западни вериги

Дядя Ваня. Това е руската версия на McDonald's. IKEA вече е IDEA на руския пазар. Патентното ведомство на Русия буквално е залято с молби за патентоване на тези марки, след като оригиналите се изтеглиха от руския пазар в резултат на наложените от Запада и САЩ санкции заради войната в Украйна.

Молбата за патентоване на Дядя Ваня е от 12 март. Тя е подадена от руска фирма, която произвежда консерви. Логото много наподобява това на американската верига за бързо хранене. Единствено жълтата буква М е обърната настрани. Името на новата верига за бързо хранене идва от пиеса на Антон Чехов.

Седмица по-късно – на 21 март, е подадено заявление за издаването на патент на фирмата IDEA. Логото е почти идентично с това на шведската мебелна верига IKEA. Последната също спря дейността си на територията на Русия. Тук обаче възниква проблем по отношение на патентоването, тъй като израните цветове – жълто и синьо, много напомня на украинския флаг.

Instagram също вече има руска версия с името Росграм. Заявката за патент е от дата 28 март, а цветовете на логото са идентични с тези на оригинала.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 50 гласа.

Свързани новини