Отидете към основна версия

16 445 34

Германия прекрати отношения с Русия в още една важна сфера

  • германия-
  • русия-
  • беларус-
  • данъци

Двете държави вече няма да си сътрудничат в данъчната област

Снимка: Shutterstock

Германия повече няма да си сътрудничи с Русия, а също така и с Беларус в областта на данъчната сфера, съобщи германското издание Spiegel, позовавайки се на германския финансов министър Кристиан Линднер. Линднер е изпратил писмо до украинския си колега Сергей Марченко, в което е посочил, че ФРГ спира обмена на информация с данъчните власти на Руската федерация и Беларус. Документът беше отговор на искането на Марченко да спре взаимодействието с Москва и Минск по данъчните въпроси.

В съобщението на ръководителя на Министерството на финансите на Украйна се посочва, че „по време на обичайния обем на информация в ръцете на руските власти са попаднали много данни, с които биха могли да злоупотребяват“.

Линднер уведоми, че Германия вече не възстановява удръжки на руски граждани и компании, ако са били регистрирани във финансовата администрация в нейната страна. Обикновено данъци като ДДС се компенсират, така че фирмите и физическите лица да не подлежат на двойно данъчно облагане. Това е важно, тъй като данъчните власти на дадена държава могат правилно да облагат компаниите само ако разполагат с цялата информация, свързана с данъка.

В същото време германският финансов министър увери колегата си, че федералното правителство ще подкрепи усилията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за изключването на Русия от всички свои органи. „Решени сме да нанесем допълнителни икономически щети на Русия и Беларус“, каза Линднер.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 78 гласа.

Свързани новини