Отидете към основна версия

1 780 11

Петрол на бартер

  • афганистан-
  • русия-
  • стоки-
  • бартер-
  • петрол

Афганистан е съгласен да заменя руски петрол срещу свои стоки

Снимка: Shutterstock

"Афганистан е заинтересован от преговори за доставка на руски петрол чрез бартер, ако Москва се интересува от наши стоки", каза афганистанският министър на промишлеността и търговията Нуридин Азизи. По-рано той заяви, че Афганистан планира да купи около милион барела петрол от Русия. Става дума за близо 1 млн. барела петрол.

"Най-важният за нас ще бъде петролният и газовият проект. Бихме искали да разгледаме и варианта за бартерна търговия, при условие че Русия има нужда от някои афганистански продукти", каза Азизи.

Делегация от Министерството на промишлеността и търговията на Афганистан пристигна в Москва на 14 август. Бизнес мисията, изпратена от талибанското правителство, започна разговори в Москва с руски колеги на 15 август.

Както съобщи по-рано руският посланик в Кабул Дмитрий Жирнов, афганистанската страна планира да обсъди доставките на петрол, зърно, слънчогледово масло. Източник в Москва каза, че преговорите са насрочени до сряда и ще се проведат, наред с други събития, в Министерството на земеделието и Министерството на енергетиката на Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини