Отидете към основна версия

1 840 12

"Райфайзенбанк" с над три пъти по-висока тримесечна печалба в Русия

  • русия-
  • райфайзенбанк-
  • бизнес-
  • икономика-
  • инвазия

Въпреки това, Европейската централна банка настоява австрийската банка да се откаже от високодоходния си бизнес в страната

Източник: БГНЕС

Австрийската банка "Райфайзен банк интернешънъл" (Raiffeisen Bank International) съобщи, че печалбата ѝ в Русия се увеличила три пъти през първото тримесечие на годината. След облагане с данъци, банката регистрира печалба от 301 милиона евро, в сравнение с 96 милиона евро за същия период през 2022 г. Този резултат се дължи на по-високите приходи от лихви на руския пазар, въпреки че обемът на кредитите намалява с 24 на сто, предаде БТА.

Въпреки това, Европейската централна банка настоява австрийската банка да се откаже от високодоходния си бизнес в Русия заради военната инвазия в Украйна. "Райфайзен банк интернешънъл" обяви, че работи върху решение за този проблем, като изпитва възможността за продажба или отделяне на "Райфайзен банк Русия" (Raiffeisen Bank Russia).

Постъпленията от руското подразделение на банката формират над 40 на сто от общите финансови резултати на "Райфайзен банк интернешънъл" през първите три месеца на годината. "Райфайзен банк Русия" е десетата по големина банка в Русия по обем на активите.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини