Отидете към основна версия

1 060 11

Над 100 млн. EUR са загубите на търговците в резултат на погромите

  • франция-
  • марсилия-
  • бизнес-
  • протести-
  • погром

Френските власти ще предоставят 2 млн. EUR помощ на бизнеса

Снимки: ЕРА/БГНЕС

Над 100 млн. EUR щети бяха нанесени на търговските предприятия в Марсилия поради погроми през последните дни. Жан-Люк Шовен, председател на търговско-промишлената камара на Екс-Марсилия-Прованс, представи данните пред радио France Info. „Застрахователите оценяват загубите на повече от 100 млн. EUR“, каза ръководителят на камарата, която обединява над 100 000 търговци в департамента Буш дю Рон. Шовин отбеляза, че сумата взема предвид както преките щети, така и оперативните загуби. „Почти 400 магазина бяха разбити в Марсилия“, каза той.

Атакувани са бутици в центъра на града и пунктове в търговски центрове, независимо какво продават. Ще отнеме месеци на някои собственици на магазини, за да поправят щетите, особено тези, чиито складове са били напълно разграбени.

На 2 юли властите в Марсилия обещаха да отпуснат 2 млн. EUR за подпомагане на засегнатите бизнесмени. Собствениците на магазини ще бъдат освободени от плащането на местен данък върху външната реклама до края на лятото, властите ще помогнат за обезопасяването на търговските обекти от повторни атаки на крадци. Беше решено да се внесат 1 млн. EUR в партньорски фонд за подпомагане на ремонта на витрини. Ще бъде организирана и специална консултантска клетка на застрахователната федерация France Assureurs.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини