Отидете към основна версия

1 705 12

САЩ увеличиха производството на шистов газ

  • сащ-
  • шистов газ-
  • добив-
  • ръст

Броят на сондажните платформи е намалял с 20%

Снимка: ЕРА/БГНЕС

САЩ са увеличили производството на шистов газ в сравнение с миналогодишните прогнози, съобщи аг. Bloomberg. Това се случва на фона на спад на добива от страните от ОПЕК+. Анализаторите прогнозираха, че през текущото тримесечие производството в САЩ трябва да е средно 12,5 милиона барела на ден, но възлиза на 13,3 милиона барела на ден.

Bloomberg окачествява увеличението на производството като "удивително", тъй като броят на сондажните платформи е намалял с 20% тази година. Като причина за това увеличение на производството агенцията посочва въвеждането на иновациите.

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) по-рано съобщи, че глобалното производство на петрол в страните извън ОПЕК може да се увеличи с 1,8 милиона барела на ден през 2023 г., като значителен принос за този процес ще имат САЩ.

Според оценките на ОПЕК, увеличението на производството на течни въглеводороди в САЩ през 2023 г. ще възлезе на 1,3 милиона барела на ден. В допълнение към САЩ, други двигатели на растежа през 2023 г. се очаква да бъдат Бразилия, Гвиана, Казахстан, Китай, Норвегия и Мексико.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини