Отидете към основна версия

1 957 7

Опашката от камиони на границата на Румъния и Украйна се е проточила 7,2 км

  • украйна-
  • полша-
  • граница-
  • тир-
  • опашка

"Страна" посочва, че фермери блокират и входа и изхода от пристанище Констанца на западния бряг на Черно море

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Опашката от камиони на румънския ГКПП Сирет, който се намира срещу украинския ГКПП Порубное, е дълга 7,2 км., съобщава украинското издание "Страна" с позоваване на шофьорите.

Както следва от видео на очевидец, публикувано в канала на изданието Telegram, пътят е блокиран от селскостопанска техника. Авторът показва и опъваща се колона от камиони, в които дежурят румънски полицаи.

"Страна" посочва, че фермери блокират и входа и изхода от пристанище Констанца на западния бряг на Черно море и пътя към ГКПП Костещ-Стънка на границата на Молдова и Румъния.

Протестите на румънски фермери и шофьори на камиони продължават седми ден след провал на преговорите с представители на няколко министерства през уикенда. Протестиращите изкараха камиони и трактори на магистралите, забавяйки или блокирайки движението на превозни средства по националните и регионалните пътища, в градовете и на контролно-пропускателните пунктове.

Фермери и шофьори протестират срещу увеличаването на цената на задължителната застраховка на превозните средства, повишаването на акцизите върху горивата и тарифите за платените пътища, както и дългите проверки по границите на страната поради големия брой украински камиони.

Ръководителят на Генералния инспекторат на румънската полиция Беноне Мариан Матей каза, че са образувани 24 наказателни дела по член за подстрекателство във връзка с обаждания на участници в протеста в месинджъра WhatsApp.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини