Отидете към основна версия

2 144 18

Икономиката на ФРГ под силен натиск от германците

  • германия-
  • протест-
  • икономика-
  • държава

Хиляди се събраха на митинг срещу икономическата политика на властите

"Без нас няма храна!" Снимка: ЕРА/БГНЕС

Демонстрацията срещу икономическата политика на германското правителство събра в Мюнхен над 10 000 души по данни на полицията. Организаторите смятат, че в акцията са участвали 20 000, предаде агенция DPA.

Асоциации на фермери, занаятчии, спедитори и държавни служители призоваха за действие. Участниците държаха плакати със следното съдържание: „Светофара“ (както се нарича управляващата коалиция в Германия по цветовете на партиите, включени в нея) трябва да напусне“, „Не на зелената планова икономика“, „ Твърде много означава твърде много – нови избори сега” и други. Демонстрацията се проведе на „Поляната на Тереза“.

Организаторите насърчиха участниците да пътуват до мястото с обществен транспорт и да избягват камиони или трактори, но в крайна сметка около 300 превозни средства, включително селскостопанска техника, бяха струпани на мястото на протеста.

Германия е залята от вълна от протести от началото на годината. От 8 януари се провеждат мащабни акции на фермери, които са недоволни от лишаването от отстъпки за дизела и отмяната на някои данъчни облекчения. Синдикатът на машинистите на GDL също организира стачки с искане за по-високи заплати.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.

Свързани новини