Отидете към основна версия

1 935 15

Войната не попречи на бизнес туризма

  • москва-
  • русия-
  • бизнес-
  • туризъм

Броят на бизнес туристите в Москва се е увеличил със 7% през 2023 година

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Около 3,7 милиона бизнес туристи са посетили Москва през 2023 г., което е със 7% повече от година по-рано, съобщи пресслужбата на столичния комитет по туризъм.

Както отбеляза председателят на комисията Евгений Козлов, бизнес пътуванията са една от най-обещаващите области за развитие на туризма. Той е важен за града от икономическа гледна точка, тъй като обхваща много свързани индустрии, от хотелиерския сектор до развлекателната индустрия. "Освен това е източник на завръщащи се туристи. Около 40% от бизнес гостите идват отново в Москва, за да разпуснат със семейството си“, каза Козлов.

Председателят на Mosturizma отбеляза също, че през 2023 г. руските бизнес туристи са похарчили средно с 16% повече от гостите на столицата, дошли да посетят приятели или роднини. Средният чек на чуждестранните бизнес пътници се е увеличил 1,3 пъти спрямо 2022 г. Москва отговаря на високите стандарти на бизнес туристите и осигурява развита транспортна инфраструктура, достъпен високоскоростен интернет и иновативни места за мащабни бизнес събития.

Градът също така следва тенденцията за съчетаване на почивка и работа с бизнес пътуване, бизнес и събитиен туризъм. Предимствата на столицата за такова пътуване са разнообразие от гастрономически заведения за всеки вкус (21 000 ресторанта, кафенета и други), почти 2000 хотела и възможности за културна програма по всяко време на годината. В Москва има над 150 нестандартни места за провеждане на бизнес събития: музеи, паркове, театри и други.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини