Отидете към основна версия

1 619 12

Канада също готви високи мита върху китайските електромобили

  • канада-
  • сащ-
  • китай-
  • електромобили-
  • мита

САЩ вече ги наложиха

Снимка: Shutterstock

Канадските власти, следвайки примера на САЩ, също могат да наложат значителни мита върху електрически превозни средства от Китай, съобщи агенция The Canadian Press.

Отава вече обмисля въпроса. В момента митата върху вноса на китайски електрически превозни средства в Канада са 6%, докато канадците, които купуват електрически автомобили, включително китайски, могат да се класират за отстъпка до 5000 канадски долара (около 3700 USD) като част от плановете Отава ще се откаже от вътрешните продажби на превозни средства с двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Както беше съобщено на 14 май от пресслужбата на Белия дом, САЩ повишават митата върху вноса на стомана и алуминий (от 0-7,5% до 25% ), полупроводници и слънчеви батерии (от 25% до 50%), електрически превозни средства (от 25% до 100%), компютри и редица други стоки от Китай. Говорим за мита върху стоки на стойност 18 млрд. USD, според помощника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Далип Сингх, който отговаря за глобалните икономически въпроси, Вашингтон се опитва да формира възможно най-широка коалиция, за да повлияе на Китай.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.

Свързани новини