Отидете към основна версия

2 757 18

Украинска и американска фирми се договориха за военно сътрудничество

  • boeing-
  • антонов-
  • споразумение-
  • украйна-
  • сащ

Boeing и "Антонов" ще ремонтират дронове

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската корпорация Boeing и украинската авиокомпания "Антонов" договориха сътрудничество в областта на военните проекти, включително ремонт на безпилотни летателни апарати (БЛА) за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщиха от пресслужбата на американската компания.

"Имаме удоволствието да продължим сътрудничеството с компанията "Антонов" за подпомагане на икономическия растеж и развитие на Украйна. Това ново споразумение демонстрира нашите продължаващи усилия да търсим допълнителни възможности за взаимодействие с украинската индустрия“, каза Тед Колбърт, ръководител на отдела за отбрана, космос и сигурност на Boeing, цитиран в изявление на компанията.

Двустранният меморандум за разбирателство включва логистични и ремонтни услуги за UAV, включително ScanEagle, които използват APU. „Това споразумение открива съвсем ново ниво на възможност за въвеждане на най-новите и най-ефективни решения в допълнение към бъдещи съвместни проекти с Boeing в космическата и отбранителната индустрия“, каза Антонов, главен изпълнителен директор на компанията. Евгений Гаврилов.

Руската страна многократно е подчертавала, че изпращането на оръжие от Запада в Украйна и помощта за обучение на украинската армия само удължава конфликта и не променя ситуацията на бойното поле.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.

Свързани новини