Отидете към основна версия

6 262 8

Казахстан прави всичко възможно да компенсира свръхпроизводството на петрол

  • казахстан-
  • петрол-
  • опек+

Астана актуализира плана за компенсиране на производството на петрол в рамките на ОПЕК+

Снимка: Shutterstock

Казахстанските власти актуализираха плана за компенсиране на добива на петрол по споразумението ОПЕК+ и го изпратиха на секретариата на асоциацията, съобщиха от пресслужбата на Министерството на енергетиката на републиката.

„Казахстан потвърждава ангажимента си към споразумението ОПЕК+ и подкрепя решенията, взети съвместно със страните-членки на ОПЕК+. Казахстан актуализира плана за компенсация, включително свръхпроизводството през юли, и го изпрати на секретариата на ОПЕК“, се казва в текста.

Департаментът също така отбеляза, че Астана ще положи всички усилия, за да изпълни задълженията си и да компенсира свръхпроизводството съгласно плана за компенсации.

В началото на юли Министерството на енергетиката обяви, че след решението на 37-ата министерска среща на ОПЕК+ Казахстан е подготвил подробен компенсационен план, според който постепенно ще компенсира обемите, превишени през първата половина на годината до септември 2025 г.

Преди това Казахстан удължи доброволните си ангажименти за намаляване на производството на петрол в рамките на ОПЕК+ до края на 2025 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини