22 Август, 2024 15:21 6 238 8

Казахстан прави всичко възможно да компенсира свръхпроизводството на петрол

  • казахстан-
  • петрол-
  • опек+

Астана актуализира плана за компенсиране на производството на петрол в рамките на ОПЕК+

Казахстан прави всичко възможно да компенсира свръхпроизводството на петрол - 1
Снимка: Shutterstock

Казахстанските власти актуализираха плана за компенсиране на добива на петрол по споразумението ОПЕК+ и го изпратиха на секретариата на асоциацията, съобщиха от пресслужбата на Министерството на енергетиката на републиката.

„Казахстан потвърждава ангажимента си към споразумението ОПЕК+ и подкрепя решенията, взети съвместно със страните-членки на ОПЕК+. Казахстан актуализира плана за компенсация, включително свръхпроизводството през юли, и го изпрати на секретариата на ОПЕК“, се казва в текста.

Департаментът също така отбеляза, че Астана ще положи всички усилия, за да изпълни задълженията си и да компенсира свръхпроизводството съгласно плана за компенсации.

В началото на юли Министерството на енергетиката обяви, че след решението на 37-ата министерска среща на ОПЕК+ Казахстан е подготвил подробен компенсационен план, според който постепенно ще компенсира обемите, превишени през първата половина на годината до септември 2025 г.

Преди това Казахстан удължи доброволните си ангажименти за намаляване на производството на петрол в рамките на ОПЕК+ до края на 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    1 2 Отговор
    Това е Пазар все Има клиенти

    Коментиран от #8

  • 2 хикс

    10 4 Отговор
    Бях писал за цена на петрола от 77 долара за барел , точно когато цената беше около 100 долара .Това вече е факт .Сега , внимавайте колеги . Цената на петрола според мен и моята кристална топка , ще бъде 57 долара за барел .

    Коментиран от #3, #6

  • 3 А стига , бе ! 🤔

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "хикс":

    А какво казва кристалната ти топка за "ефекта на корковата тапа " ? Супер скок на цената на петрола след продължително , изкуствено натискане надолу ?.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "А стига , бе ! 🤔":

    Проблема е всъщност , че твърде дълго я натискат нагоре любимците ти от ОПЕК !! Само че производството ИЗВЪН ОПЕК , където нямат думата , ама въобще , вече догонва това на ОПЕК и избора е или да свалят цените или да гледат как другите им взимат клиентите под носа !! И то завинаги , а петрола ще си го държат за музея , щото след 5 години търсенето почва да спада катастрофално ще се радват дори да могат да си платят разходите , да не говорим за печалби !! Само новите полета в Гвиана ще произвеждат ПОВЕЧЕ от целия износ на Венецуела , със американски компании за концесионери , а това е само част от новите играчи , които никнат всеки месец !!
  • 5 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "А стига , бе ! 🤔":

    До пет години максимум ОПЕК ще се разпадне , щото вече ограниченията на добивите вече режат прекалено голяма част от приходите на членовете , а всеки иска да дърпа чергата към себе си !! Съвсем скоро всеки ще се спасява по единично и изобщо няма да се съобразява с никакви квоти !! Просто ще гледат да продадат каквото могат за последно , щото скоро няма да имат и за заплати както върви !! Дори Китай смята след 2040 г да разчита само на собствен добив , Индия също , за ЕС и САЩ да не говорим !! И на кой ще продава тогава ОПЕК , на Африка ?? Хахахха !
  • 6 инфо

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "хикс":

    Цената няма да падне под 70 $ (изключая много кратки периоди).

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "инфо":

    Ще падне не само под 70 , ами ипод 30 !! Забрави ли , че преди само 4 години в началото на ковида имаше ОТРИЦАТЕЛНИ цени на петрола ?? Тоест производителите ПЛАЩАХА , за да им вземат петрола , щото нямаше къде да го сложат , а не можеха да спрат помпите , щото повече не могат да ги пуснат !! И това при само 6-7 % превишение на предлагането пред търсенето !! Ами при 10% , ами при 15% ?? Щото точно това предстои само след десетина години !! Китай смята до 2035 да намали потреблението с над 50 % и да разчита само на собствен добив , ЕС също , което значи , че само Англия , Норвегия и Кипър ще могат да захранят целия ЕС и да им остане даже , САЩ още сега почти не внасят , само дребни количества за да има някакъв пазар !! И на кой ще продават ОПЕК и другите ?? На Африка и Южна Америка , дето и те имат излишък и се чудят на кого да го продадат ??
  • 8 12345

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Е ти ако си инвестирал стотици милиони в находища и рязко ти избягат клиентите....дали ще ти е все тая колко барела ще добиваш???