Отидете към основна версия

1 640 4

"Калашников" увеличи производството на компоненти за ракети

  • калашников-
  • компоненти-
  • производство-
  • ръст

Те редовно се използват срещу техника и позиции на украинските въоръжени сили

Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Калашников" увеличи производството на компоненти за неуправляеми авиационни ракети (UAR) благодарение на подобрените технически процеси, съобщиха от пресслужбата на концерна. Министерството на отбраната на Русия редовно съобщава за атаки срещу техника и позиции на украинските въоръжени сили с този тип боеприпаси.

Ижевският механичен завод (АО "ИМЗ", концерн "Калашников") усъвършенства технологичния процес за производство на комплекти от механични части на неуправляема авиационна ракета. Благодарение на въведените промени, производството на компоненти за този продукт се е увеличило значително“, съобщават те.

В "Калашников" изяснено, че при процесите на поцинковане на метали с интензивни ресурси. Фосфатирането е заменено. Промяната е съгласувана с разработчика и не засяга качеството и експлоатационните характеристики на продукта. В същото време иновацията направи възможно „значително увеличаване на производството на комплекти от NAR механични части без закупуване на нова галванична линия".

Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.

Свързани новини