Отидете към основна версия

7 332 54

Прекъсванията на електрозахранването в Украйна ще доведат до масово бягство на хора

  • укарйна-
  • ток-
  • хора
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ако украинските власти не решат проблема с ремонта на повредената енергийна инфраструктура, не могат да я защитят и през зимата настъпят мащабни прекъсвания на тока, тогава ще има заплаха милиони хора да напуснат страната, се казва в статия във вестник Die Welt.

"В цялата страна вече има периодични прекъсвания на тока. През лятото те могат да бъдат неудобство и да се превърнат в истински проблем само, когато става въпрос за непрекъснато охлаждане на храната от производството до продажбата или попълването на домакинските запаси. Но през зимата подобна ситуация може да доведе до широко разпространена хуманитарна катастрофа“, се казва в материала.

Колумнистът на изданието посочва, че ремонтът на повредените съоръжения, защитните мерки и диверсификацията на производството на електроенергия вече са получили името "енергиен фронт" в Украйна. „Говорим за това дали ще има светлина и топла вода през зимата или тръбопроводите ще замръзнат и ще се спукат, дали ще има ток за работа на канализацията в големите градове и съответно елементарна хигиена или не. Ако всичко това не се случи, тогава ще има заплаха от смърт от студ, санитарна катастрофа и, като следствие, масово изселване на милиони хора“, посочва авторът.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 29 гласа.

Свързани новини