Отидете към основна версия

494 3

TikTok съкращава стотици работни места заради промени в съдържанието

  • tiktok-
  • съкращения-
  • работни места

В Малайзия ще бъдат съкратени 700 работни места

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Операторът на услугата за създаване и гледане на кратки видеоклипове - TikTok, ще съкрати няколкостотин работни места по целия свят поради промени в процеса на модериране на съдържанието, съобщи аг. Reuters, позовавайки се на източници.

Според тях в Малайзия ще бъдат съкратени 700 работни места. Собственикът на TikTok - китайската компания ByteDance, посочва, че планира да освободи близо 500 служители в страната. Повечето съкращения ще засегнат работниците, участващи в модерирането на съдържание в платформата.

TikTok потвърди плановете си за съкращаване на „няколкостотин служители“ като част от „по-голям план за подобряване на умереността“. Платформата използва комбинация от „ръчна работа“ и методи, базирани на технологията на изкуствения интелект.

Според Reuters, ByteDance наема над 110 000 души в над 200 града по света. По-рано малайзийските власти съобщиха за рязко увеличение на вредното съдържание и призоваха ръководството на услугите, включително TikTok, да затегне контрола в тази област.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини