11 Октомври, 2024 10:47 441 2

TikTok съкращава стотици работни места заради промени в съдържанието

  • tiktok-
  • съкращения-
  • работни места

В Малайзия ще бъдат съкратени 700 работни места

TikTok съкращава стотици работни места заради промени в съдържанието - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Операторът на услугата за създаване и гледане на кратки видеоклипове - TikTok, ще съкрати няколкостотин работни места по целия свят поради промени в процеса на модериране на съдържанието, съобщи аг. Reuters, позовавайки се на източници.

Според тях в Малайзия ще бъдат съкратени 700 работни места. Собственикът на TikTok - китайската компания ByteDance, посочва, че планира да освободи близо 500 служители в страната. Повечето съкращения ще засегнат работниците, участващи в модерирането на съдържание в платформата.

TikTok потвърди плановете си за съкращаване на „няколкостотин служители“ като част от „по-голям план за подобряване на умереността“. Платформата използва комбинация от „ръчна работа“ и методи, базирани на технологията на изкуствения интелект.

Според Reuters, ByteDance наема над 110 000 души в над 200 града по света. По-рано малайзийските власти съобщиха за рязко увеличение на вредното съдържание и призоваха ръководството на услугите, включително TikTok, да затегне контрола в тази област.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    Изкуственият Интелект им изяде хляба.
  • 2 Професор

    1 0 Отговор
    Хитро са го измислили. Примерно някой докладва видео с вредно съдържание. Платформата не изтрива това видео а го показва на потребителите и отдолу има въпрос "Какво мислите за това видео?" /Добро, лошо/ има подобни опции и ако примерно 1000 души гласуват че видеото е вредно системата изтрива съдържанието автоматично.