Отидете към основна версия

1 892 5

Нямам път назад, оставам единствената опозиция

  • бареков-
  • нямам-
  • път назад-
  • единствената опозиция

ББЦ е по-жива отвсякога, събираме над 200 души партиен елит в неделя

„България без цензура“ е по-жива отвсякога В неделя събираме над 200 души партиен елит в Бургас на разширено заседание, обяви лидерът на партията Николай Бареков. Той бе гост, заедно с депутата Мартин Иванов в предаването „Тази събота“ по bTV.

Бареков посочи, че е поканил на форума Светлин Танчев и Георги Ковачев, които не са си тръгнали окончателно от ББЦ. Поканих ги да си кажем кривиците в очите и да разберем какво мислят хората за нас, обясни той. Относно разривът му с депутатите на ББЦ Бареков коментира, че се отказал преди много време от тази парламентарна група. „Тези хора бяха избрани с моя лик на фланелките, с гласовете на хората, които повярваха и подкрепиха идеите на „България без цензура“. Да дойдат сега и да кажат на тези хора защо не поискаха безплатни лекарства за децата и възрастните, безплатни таблети и всичко друго, за което се борим и което обещахме на избирателите си, призова Бареков. Той посочи, че напусналите ББЦ народни представители са си тръгнали, защото 6 месеца са гласували в НС като безсмислена патерица на ГЕРБ.

Бареков призна, че в кадрово отношение е показал слабост, защото е бил неопитен - това са били първите му стъпки, но предпочита сам да си носи отговорността. Много от хората, които са привлечени в ББЦ са били на заплата като служители във фирмата му „Ноу фрейм“, но и много не са взели и лев като Мартин Иванов, Светлин Танчев и Георги Ковачев. Не е имало спонсори. Христо Ковачки си е платил кампанията на неговите депутати, Бареков – на своите. „Ковачки не е дал нито лев за нашите депутати. Когато тези хора минат към неговата партия, да се замислят, че имат морален дълг към своите избиратели, защото партията плати да не влизат в договорки с олигарси“, обясни Бареков.

„Не съм верен само и единствено на Бареков, а и на хората, които гласуваха за нас. 10 000 души ме подкрепиха, за да стана депутат. Парламентът е отговорно работно място, с много динамична обстановка. Трудно е да си сам депутат в опозиция, но имаме кауза и ще направя всичко възможно да направя. Оставам в НС, защото имам ангажименти към хората“, допълни народният представител Мартин Иванов.
Проблемът е, че когато си в опозиция е гадно, тъмничко, напрегнато, всеки те притиска. Но трябва да има опозиция и аз ще остана като такава, категоричен е Бареков.

Той припомни, че винаги е бил трън в очите на ГЕРБ и че всички медии, които обслужваха ГЕРБ, са го направили на дармадам. Проверявали дори двете му деца, бившата и настоящата му жена, подложен е на ревизии от НАП, прокуратурата.

„Много ми е тежко и сега. От 2 години водя най-тежката част от живота си, да се занимаваш с политика, да се разправяш с опоненти като тези от ГЕРБ, ДПС и останалите партии, е най-мръсното, най-гадното нещо. Съжалявам, че политиката в България е такава мръсотия. Нямам път назад. Ще остана в тази политика, дори само, за да ги дразня. Това, което се случва в момента е един пълен цинизъм, събраха се костовци, първановци и всички отидоха да слугуват на Борисов, сами и само да лапат и да управляват“, обяви Бареков.

„Не тая лична злоба и неприязън към никого. Когато атакувам Борисов и Станишев, го правя заради действията им, заради различията в идеите. Нека забравим егото си, да работим повече на принципна основа, призова политиците Бареков.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове