Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 18:12 2 388 16

Адв. Андрей Янкулов: Реформата на ВСС и прокуратурата зависи от гласовете на ГЕРБ и ДПС

  • адв. андрей янкулов-
  • ктб-
  • бареков-
  • прокуратура-
  • съдебна реформа-
  • конституционно мнозинство

Адв. Янкулов определи контрасписъка с 20 имена на Николай Бареков като "пускане на димки и отвличане на общественото внимание"

Адв. Андрей Янкулов: Реформата на ВСС и прокуратурата зависи от гласовете на ГЕРБ и ДПС - 1
Кадър: Алтернативата

"Съдебната реформа не е процес, който може да стане бързо и лесно".

Това каза адв. Андрей Янкулов от "Антикорупционния фонд" в предаването "Алтернативата".

"Още повече, че тук трябват и сериозни мнозинства - реформата на ВСС и прокуратурата зависи от гласовете на ГЕРБ и ДПС. Упреците, че се бавят и че имало някакви много лесни и бързи неща, които могат да се направят, но не се правят, аз не ги споделям", посочи той.

"Промените, които са ни необходими, за да може нещата да тръгнат под някаква форма, със сигурност предполагат изменения в Конституцията”, смята юристът.

Адв. Янкулов определи контрасписъка с 20 имена на Николай Бареков като "пускане на димки и отвличане на общественото внимание".

"Фигурата на г-н Бакеров е доста интересна. Неговото участие в схемата на КТБ така и не беше много изяснена именно от прокуратурата", коментира юристът. "Доколкото ми е известно има документи, които свързват г-н Бареков с получаване на финансови средства от банката. В публичното пространство се твърди това, не съм виждал документите. Как се изяснява това - никой не знае. Доколкото ми е известно, тази сюжетна нишка не е включена в обвинителния акт", допълни той.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    10 6 Отговор
    Дпс се оказа найнлошия материал на прехода Нагли крадливи безочливи

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сделано в СССР

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Истина":

    Като създателите си ДС-КГБ ... Е онова лудото жуже-терорист, ще избие милиони само за да остане на власт. Руснаците тънат в глад и мизерия, той тръгнал света да заплашва ...

    Коментиран от #8

  • 4 Човек за реализации

    2 2 Отговор
    Драги хора бъдете така добри да се запознаете с мен и да ме издигните да бъда владетел на България ! България не е овца, а лъв ! А аз произлизам от типино българско семе и трябва да намеря своето истинско място в кръговратът на живота ! Замъка в село Дръндар, никой не живее в него, а това означава че той замък ЧАКА своят оригинален и умен цар ! Щом като лъвът е орисан да бъди цар на животните, това означава , че остинската орисия на България е да бъди царство ! Бъдете умни лъвици и лъвове!
  • 5 Човек за реализации

    2 2 Отговор
    Драги хора бъдете така добри да се запознаете с мен и да ме издигните да бъда владетел на България ! България не е овца, а лъв ! А аз произлизам от типино българско семе и трябва да намеря своето истинско място в кръговратът на живота ! Замъка в село Дръндар, никой не живее в него, а това означава че той замък ЧАКА своят оригинален и умен цар ! Щом като лъвът е орисан да бъди цар на животните, това означава , че остинската орисия на България е да бъди царство ! Бъдете умни лъвици и лъвове!

    Коментиран от #7

  • 6 Смърфиета

    6 3 Отговор
    Напротив, нещата стават с промени в ЗСВ и ЗМВР за две седмици, но такива като тоя ще останат без работа. А то трябва просто да се вкара през преходните и заключителни разпоредби на ЗСВ, че ВСС не може да заседава след изтичане на мандата, и също така, ако Парламентът и Президента не излъчат квота във ВСС, той да не може да се сформира и Инспектората на ВСС преминава при Надежда Йорданова и дисциплинарката срещу Гешев се води на ръчно управление. Могат да го направят, ама или не им стига акъла, или не им стиска.

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хи хи хи

    8 0 Отговор
    АМИ ЩО МИНИСТЪРКАТА НА ПРАВОСЪДИЕТО МНОГО СЕ ПЕНИ ??????? ТУЙ ЩЕ НАПРАВЯ , ОНУЙ ЩЕ ПРОКАРАМ .....АМА НЯМА ГЛАСОВЕ И КАКВО ЩЕ ПРАВИ ?????

    Коментиран от #11

  • 10 Аз предлагам

    9 0 Отговор
    Да закрият съдилища и прокуратура , излишни пари и за адвокати ! Всеки да си купи пищов ......и ще има нулева кражба , измама , влизане във чужд имот ! Ще настане, спокойствие !

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Baba Yaga

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    абсолютно си прав! жалко за територията ... иначе хубава природа де :)
  • 14 Грую

    0 1 Отговор
    Един да каже ,как стоят реално нещата.Така е но няма дастане в този парламент.Тези управляващи са крайно некомпетентни и некадърни.Победиха благодарение на манипулациите на машините за гласуване.Плюс това само с 11 % електорална подкрепа.
  • 15 Могат

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Смърфиета":

    Ама само в твоята главица.Гешев не е лъжица за устата на МИЛФА изпълняващ ролята на правосъден министър.
  • 16 Мартин

    1 0 Отговор
    Реформата на ВСС и прокуратурата зависи от гласовете на ГЕРБ и ДПС за ужас на олигархът Иво Прокопиев, който иска да я реформира по свой образ и подобие, за да я подчини!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове