Отидете към основна версия

1 818 2

Поля Станчева пристана на РЗС в кампанията за президент

  • избори 2011-
  • поля станчева

Известната журналистка ще е вицепрезидент на Атанас Семов

РЗС издига Поля Станчева за кандидат за вицепрезидент. Кандидат за президент е доц. Атанас Семов. На днешното си заседание Управителният съвет на партията утвърди кандидатурата на Станчева, както и кандидатите за кметове на областните градове.

 Кандидатът за вицепрезидент е безспорен професионалист и силна личност, името й е символ на смелост и откритост, каза Янев при представянето й.

Станчева, която е дългогодишен журналист, бивш генерален директор на БНР, е председател на Комисията по етика на Столичния общински съвет и общински съветник от листата на ГЕРБ, посочи Янев.

Приех да се кандидатирам от името на РЗС, защото съм убедена, че на България е съдбовно необходима нова конституция, а партия РЗС е единствената, която се бори за това, каза Станчева. По думите й, ако няма такава промяна дори и да дойдат нови хора, то остават старите практики.

Кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов призова Борисов да оттегли кандидатите си за президент и вицепрезидент, "защото около тях има корупция и залог за провал на България". РЗС не издига кандидат за кмет на столицата, а ще подкрепи номинацията на Синята коалиция - Прошко Прошков, а водач на листата за общински съветници ще е Мартин Заимов.

От партията издигат свои кандидати за кметове във всички останали 27 областни града. В Пловдив кандидатът е Кирил Кирилов, в Бургас - Георги Иванов, в Русе - Пламен Цветков. Двама от кандидатите са свързани с ГЕРБ, посочиха от партията - това са Димо Стоев за Варна и Кирил Костов за Добрич. Депутатът Емил Василев е номинацията на РЗС за кметския пост във Велико Търново. Политическия съвет на партията ще изпълнява функциите на Централен предизборен щаб, като негов председател ще е Яне Янев, посочиха още от РЗС.

Поля Станчева завършва лингвистика с английски, руски и шведски език. Работи в Българското национално радио (БНР) като сътрудник в Младежката редакция. Редовен аспирант и асистент в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Защитава докторска дисертация в областта на електронните медии на тема „Езикът на радиото и телевизията в периода на преход“. Има издадена книга „Демократизация и интелектуализация на електронните медии“. Специализира телевизионна журналистика в Би Би Си, публична администрация в Университета на Лайдън, Холандия. Журналист в Българската национална телевизия в направление „Новини и публицистични предавания“. Автор на документалните филми „10 януари“, „България и Международният валутен фонд“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини