Last news in Fakti

11 Септември, 2011 13:28 1 816 2

Поля Станчева пристана на РЗС в кампанията за президент

  • избори 2011-
  • поля станчева

Известната журналистка ще е вицепрезидент на Атанас Семов

РЗС издига Поля Станчева за кандидат за вицепрезидент. Кандидат за президент е доц. Атанас Семов. На днешното си заседание Управителният съвет на партията утвърди кандидатурата на Станчева, както и кандидатите за кметове на областните градове.

 Кандидатът за вицепрезидент е безспорен професионалист и силна личност, името й е символ на смелост и откритост, каза Янев при представянето й.

Станчева, която е дългогодишен журналист, бивш генерален директор на БНР, е председател на Комисията по етика на Столичния общински съвет и общински съветник от листата на ГЕРБ, посочи Янев.

Приех да се кандидатирам от името на РЗС, защото съм убедена, че на България е съдбовно необходима нова конституция, а партия РЗС е единствената, която се бори за това, каза Станчева. По думите й, ако няма такава промяна дори и да дойдат нови хора, то остават старите практики.

Кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов призова Борисов да оттегли кандидатите си за президент и вицепрезидент, "защото около тях има корупция и залог за провал на България". РЗС не издига кандидат за кмет на столицата, а ще подкрепи номинацията на Синята коалиция - Прошко Прошков, а водач на листата за общински съветници ще е Мартин Заимов.

От партията издигат свои кандидати за кметове във всички останали 27 областни града. В Пловдив кандидатът е Кирил Кирилов, в Бургас - Георги Иванов, в Русе - Пламен Цветков. Двама от кандидатите са свързани с ГЕРБ, посочиха от партията - това са Димо Стоев за Варна и Кирил Костов за Добрич. Депутатът Емил Василев е номинацията на РЗС за кметския пост във Велико Търново. Политическия съвет на партията ще изпълнява функциите на Централен предизборен щаб, като негов председател ще е Яне Янев, посочиха още от РЗС.

Поля Станчева завършва лингвистика с английски, руски и шведски език. Работи в Българското национално радио (БНР) като сътрудник в Младежката редакция. Редовен аспирант и асистент в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Защитава докторска дисертация в областта на електронните медии на тема „Езикът на радиото и телевизията в периода на преход“. Има издадена книга „Демократизация и интелектуализация на електронните медии“. Специализира телевизионна журналистика в Би Би Си, публична администрация в Университета на Лайдън, Холандия. Журналист в Българската национална телевизия в направление „Новини и публицистични предавания“. Автор на документалните филми „10 януари“, „България и Международният валутен фонд“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Поздрави на организаторите на "ИМОТ БГ"отдавна трябваше да
    контролирате нещата по този начин.Това,което Ви пиша не е шега.
    Сега за форума: ЯНЕ ти си лидер на моята партия,за това се
    обръщам към теб: Въпреки сьздадени отношения във финансиите,
    не допускай комунисти за мажоритарни избираеми,като осрани
    генерали или предатели на които Ти гласува доверие.Уточнявам
    ДАРИН МАТОВ.Предаността ми към РЗС афиширах като издигнах
    на пилоните на входа на моята собственост знамената на п
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    На пилоните пред входа на моята собственост са знамената на
    РЗС и ЕС.Собственоста ми е в централна северна България и там
    изграждам нещо печелившо за средния бизнес.Ако хората имат
    по-голяма информация за РЕД ЗАКОНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ,то
    хората в провинцията биха гласували за партиятани,пред други
    мъгливо фокусирани мераклии.Успех ПРИЯТЕЛИ !