2 Ноември, 2011 09:52 797 0

Сидеров: Събираме подписи в НС за касиране на изборите

  • софия-
  • избори 2011-
  • волен сидеров-
  • касиране на избори
Сидеров: Събираме подписи в НС за касиране на изборите - 1
Волен Сидеров /Снимка БГНЕС/

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров гостува на "Гореща точка" с Николай Бареков, за да направи своята оценка за избори 2011 година. Още след първия тур на вота стана ясно, че Сидеров ще оспорва резултатите. В момента се изготвя необходимата подписка в Народното събрание за сезиране на Конституционния съд, обяви националистът. Нужни са подписите на 48 депутата, за да се задвижи процедурата.


Сидеров иска проверително преброяване на бюлетините и преглед на протоколите. Той обясни, че към този момент не може да поздрави премиера Борисов и новия президент Росен Плевнелиев, тъй като реалните резултати от изборите не са ясни. По този начин лидерът на националистите даде ясно да се разбере, че според него вотът е манипулиран и  той като кандидат за президент е бил ощетен в резултата.


Когато резултатите излязат такива, за каквито говорим, аз ще съм първият, който ще му (на Плевнелиев) изпрати поздравителна телеграма. Според Волен Сидеров е имало директива на ГЕРБ с поръчение "Режи "Атака".


Сидеров не е сигурен, че БСП ще подкрепят подписката. Според него позицията на социалистите е многозначителна. Те до момента не са дали ясни заявки, че ще направят постъпки за преразглеждане на вота.


Основният порок на политическата система у нас, според Сидеров, е ,че в България няма пазар на идеи. Гражданите трябва да изискват от нас план график какво ще предприемем като дойдем на власт, каза националистът. Сега изборите са като руска ролетка, на късмет. Лидерът на "Атака" е на мнение, че липсата на такъв план стои в основата на безспорната изборна победа на ГЕРБ.

Според Сидеров те няма как да бъдат уличени в неизпълнение на обещания, след като не са представили политическа стратегия. Ако избирателите не изискват такива план графици от претендентите за властта, лашкането в "блатото от очарование в разочарование" ще продължи, смята националистът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА