Отидете към основна версия

2 862 0

Дъжд, сняг и студ в неделя

  • прогноза за времето

През нощта от север облачността ще се увеличава и вплътнява. В Северна България ще завали дъжд, който ще започне да преминава в сняг, съобщават от НИМХ при БАН. Ще се усили вятърът от север и с него в страната ще нахлува студен въздух. Минимални температури между 1° и 6°, в София около 3°. 

 
На 16 октомври над страната ще бъде облачно и на много места ще превалява дъжд, в Североизточна България и високите полета дъждът ще се примесва със сняг. В Предбалкана валежите ще са от сняг и там ще се образува тънка снежна покривка. Късно след обяд над северозападните райони ще има временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа умерен, в Източна България до силен, северен вятър.

 

Максимални температури между 4° и 9°, в София около 5°. Привечер и през нощта срещу понеделник вятърът в източните райони ще се усили още, по морското крайбрежие до бурен, и там ще се създадат условия за значителни валежи.
 
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.
Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 м около минус 1°, на 2000 м около минус 5°.
 
По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен северен вятър, който след пладне ще продължи да се усилва до бурен. През нощта срещу понеделник ще се създадат условия за значителни валежи. Максимални температури между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • През "Петрохан" само със зимни гуми

    През прохода „Петрохан” всички автомобили трябва да са оборудвани със зимни гуми, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура& ...
    16.10.2011
    2 370
    0
  • Първи сняг в София, жълт код в половината страна

    Първият за тази зима сняг прехвърча в столицата и изненада мнозина. Метеоролози успокояваха, че това не е прецедент. И други години е ставало д ...
    16.10.2011
    6 405
    0
  • Иде сняг

    На 15 октомври  над Южна България ще бъде предимно облачно и преди обяд на места в крайните южни райони все още ще превалява дъжд. Над останал ...
    14.10.2011
    11 696
    2