Last news in Fakti

15 Октомври, 2011 17:47 2 857 0

Дъжд, сняг и студ в неделя

  • прогноза за времето

През нощта от север облачността ще се увеличава и вплътнява. В Северна България ще завали дъжд, който ще започне да преминава в сняг, съобщават от НИМХ при БАН. Ще се усили вятърът от север и с него в страната ще нахлува студен въздух. Минимални температури между 1° и 6°, в София около 3°. 

 
На 16 октомври над страната ще бъде облачно и на много места ще превалява дъжд, в Североизточна България и високите полета дъждът ще се примесва със сняг. В Предбалкана валежите ще са от сняг и там ще се образува тънка снежна покривка. Късно след обяд над северозападните райони ще има временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа умерен, в Източна България до силен, северен вятър.

 

Максимални температури между 4° и 9°, в София около 5°. Привечер и през нощта срещу понеделник вятърът в източните райони ще се усили още, по морското крайбрежие до бурен, и там ще се създадат условия за значителни валежи.
 
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.
Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 м около минус 1°, на 2000 м около минус 5°.
 
По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен северен вятър, който след пладне ще продължи да се усилва до бурен. През нощта срещу понеделник ще се създадат условия за значителни валежи. Максимални температури между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА