Отидете към основна версия

3 868 21

Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи Референдума

  • бойко борисов-
  • премиер-
  • референдум

След Брекзита във Великобритания промените в САЩ бяха очаквани. Надявам се Доналд Тръмп да промени позицията си за глобалното затопляне и природните бедствия. Това заяви пред бТВ премиерът Бойко Борисов.

Той не пропусна да се оплаче, че по време на предизборната кампания медиите в България са били срещу ГЕРБ.

Американците са си избрали президент. Да изчакаме два – три месеца и тогава ще видим. Същото се говореше за Рейгън, а всички знаем какво направи. Съветският съюз падна.

Вчера до късно се карах моите кметове да не плашат хората. Винаги има алтернатива. Дядо ми казваше, че и без петел ще съмне.

Всеки от моите приятели ми се разсърди, че затворихме центъра на града, за да може Слави Трифонов да си направи концерта.

Аз гласувах на референдума за разлика от мнозина други. Трябва да предупредя, че субсидията от 1 лв. ще доведе олигархията на власт. Ще дойдат такива като Ценко Чоков. Аз съм си направил партията без 1 лв. всички знаете как това стана. След балотажа ще работя за 120 депутати и 1 лв. субсидия. Едно е от сцената да говориш, а друго е да си направиш партия и да носиш отговорност. Смятате ли, че спя преди деня, когато на следващия ден имам среща с Ердоган, Путин или държавния секретар Кери. За това казвам Слави да дойде и да носи солидарна отговорност със субсидия от 1 лв. На въпрос вие сега също говорите пупулистки, защо ще го правите, ако не сте съгласен, Борисов заяви защото го искат 3 милиона граждани, а той е длъжен да предупреди. Той допълни, че се е постарал да не се харчат отделни пари за гласуване на референдума, както и отбеляза, че въпреки била блокирана София, митинг-концерта бил разрешен. И това не можело да се случи на всеки.

ГЕРБ може да работи и без пари. Ние така почнахме. Трифонов трябва да знае, че отсега ГЕРБ ще подкрепя в парламента и трите искания на референдума. Който има пари по регионите, той ще влиза в политиката.

Аз гласувах „За“ на референдума. Това разкри Бойко Борисов. Той призна, че Слави Трифонов е прекрасен артист, но сега след като влиза в политиката, нека носи отговорност.

Резултатите от президентските избори са моя вина. Аз търсих най-подходящия човек, а не най-харизматичният. Партията очакваше аз да съм кандидат за президент, призна отново Бойко Борисов.

Той призна, че винаги е бил честен с народа и с неговите народи. Ако гледаме в Европа, Цецка Цачева е много по-симпатична, но и много по-подготвена.

Аз съм виновен за резултатите в чужбина. Трябваше да угодя на Патриотите за по-малко секции, ние се огънахме, за да запазим стабилността на държавата, ние не се обичахме, но направихме правителство.

Това е част от наказателен вот от лекари и учители. Да, това е така, но трябваше да направим реформи. Защо ДСБ избягаха от Москов. Реформите са трудни и не носят гласове. Аз не знам в Европа да има правителство с над 50% одобрение. Тук ГЕРБ и Реформаторския блок загубихме от управлението.

Моята дума на две не се дели. Още в неделя се събрахме и всички решихме, че ако бяхме подали оставка, нямаше да е честно към Цецка Цачева.

Грешката е моя, но аз имам мъжеството да я призная и да поискам отсрочка от една седмица. На човек и на народ, каквото иска, нека му се случва, пожела премиерът. Той все пак не скри своя оптимизъм, че в неделя резултатът на ГЕРБ ще е друг.

Бойко Борисов поиска от ген. Румен Радев да каже какво е поискал от него и какво е изпълнено. Лидерът на ГЕРБ посочи, че имаме нов договор с руснаците за нови двигатели за нашите изтребители.

Водят се преговори с Путин и за ремонт за нашите Су-та. Заложихме и пари за нови самолета. Ген. Радев казва, че ние сме приземили авиацията, а ние я вдигнахме.

Аз като човек на години и с опит не се радвам на ново начало, защото не се знае какво ще излезе, обобщи премиерът.

Как по-прагматично ще разговарят с Русия. Спестихме 90 млн. лихви от старите бакии около АЕЦ Белене, руските туристи се върнаха, двустранните отношения отбелязват ръст.

Мислех, че санирането на блоковете, ударената контрабанда, изплатени вересии, че е добро, а изведнъж протестен вот.

Ще ми бъде мъчно, ако си объркаме държавата. В неделя ще бъда първият, който ще поздрави ген. Радев.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове