12 Ноември, 2016 10:41 6 943 22

Слави Трифонов обжалва решението на ЦИК за референдума

  • референдум-
  • решение-
  • цик-
  • слави трифонов-
  • мажоритарен вот

Нека политиците да не забравят кой им е началник, призова инициаторът на допитването

Слави Трифонов обжалва решението на ЦИК за референдума - 1

Екипът на Слави Трифонов ще обжалва пред Върховен административен съд решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за референдума. По закон това трябва да стане в 7-дневен срок.

Нямам доверие на системата, най-малко имам доверие на ЦИК, заяви в късните новини на бТВ Слави Трифонов.

В случая смятам, че точно Централната избирателна комисия, бидейки в услуга на толкова много политици толкова много години, не е институция, на която може да се има доверие. Има много сигнали от наши доброволци, от наши зрители, участници в референдума, за нарушения, които не са отбелязани в това, което виждам. Затова изчаках, за да се запозная с това, което казва ЦИК и с решението им. По закон аз и инициативният комитет ще обжалваме във Върховния административен съд и ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно. Така се обоснова Слави Трифонов.

Той допълни, че няма доверие и на парламента с партиите в него. Той беше категоричен, че трите въпроса от референдума трябва да бъдат приети по начина, по който е изразил волята си суверенът.

Тук за някакви гласове да говорим, за политически дивиденти, които искат да извлекат партиите – това е толкова прозрачно и за съжаление е толкова неприятно, направо е гнусно. Не мога да го коментирам по друг начин, освен по този, който издават волята си три милиона и половина българи. Тези три точки трябва да бъдат приети по начина, по който ги искат хората. Нека политиците да не забравят кой им е началник, призова Слави Трифонов.

В петък ЦИК обяви, че референдумът, иницииран от Слави Трифонов, няма да има задължителен характер, а ще влезе за обсъждане в парламента. Според комисията не достигат около 12 000 гласа. В допитването са участвали по-малко от 3 500 585 души.

Гласувалите според броя подписи в избирателните списъци за референдума са 3 487 970. Общият брой на действителните бюлетини е 3 400 890.

Според закона за прякото участие на гражданите във властта, за да има допитването по трите въпроса задължително действие, по всеки от въпросите трябва да са гласували не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание (3 500 585 души). Второто условие за задължителност на резултата е с "да" да са отговорили повече от 50% от гласувалите. Ако и двете условия са изпълнени, парламентът трябва да трансформира волята на гласоподавателите директно чрез съответните промени в Изборния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рес еоод

    0 0 Отговор
    СЪД ДО ДУПКА
  • 2 Мършата

    0 0 Отговор
    Слави Трифонов - това е истински патриот! Това е ГЕРОЙ! Той направи нещото, което не посмяха да направят другите "патриоти" - реални действия в полза на обществото!

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мършата":

    Точно така. Сега остава ние да го подкрепяме докрай.
  • 4 Къртев

    0 0 Отговор
    Не знам, какво е преброяването на ЦИК, СИК и т.н., но знам, че на предишните избори не чаках на опашка 1час, както на тези. Според мен избирателната активност беше по голяма именно заради референдума. Явно тези въпроси на политиците не им влизат в сметките, за политическа вечност. По този начин те показват, каква политика водят и колко са заинтересовани за държавата и хората, които живеят тук. Искат да ни вменят, че те са единствени. Е да де ама най одобряваната партия има едва 10-11% от населението, пък референдума 50% и повече.
  • 5 Гост

    0 1 Отговор
    Леле колко сте зле!!изобщо не си давате сметка че при него случайни неща няма! Винаги играе за червените!

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Леле колко си зле ти! Каква игра, какви червени?
    Аман от тролове, които нямат грам мозък и не могат да напишат нищо конкретно, а пишат само празнодумвства и имагинерни брътвежи!!!
  • 7 666

    0 0 Отговор
    Знаем кой управлява ЦИК, знаем кой е назначил ЦИК, знаем кой не иска да се вслуша в думите на народа и защо. Май някой е забравил, че утре е важен ден. Това просто ще даде стимул на повече хора отново да застанат пред урните. Искат да ни втълпят, че от нас нищо не зависи, но ще има изненада. Надявам се повече хора да отделят 5 мин. от живота си, за да можем да живеем мааалко по-добре и по-достойно.
  • 8 Влюбена до полуда балерина

    0 0 Отговор
    Може да ни се плези и да реве като Учиндолско магаре, но Слави е истинско национално съкровище, революционер от ранга на Христо Ботев. Независим и изключително морален милионер, както в обществен, така и в личен план, високо образован, невероятно интелигентен, компетентен по всички въпроси, особено по юридическите, а да не говорим какъв виртуозен виолист и трубадур е - втори Орфей. Думи не ми стигат... Слушайте го какво ви говори и ще стигнете много далеч ! И по никой начин не вземайте на сериозно приказки от рода, че щели ни ни го нахлузят за сетен път на главите с пореден политически проект за бетониране на местните мутри и мутреси и за срам на милиони достойни българи пред света ! По никой начин !

    Коментиран от #12

  • 9 Dani Vasileva

    0 0 Отговор
    Моля ако имате възможност да проверите от сайта на цик вярно ли е, че избирателната активност през 2014г. е 48.6 % , а 2016 г. е 50.6% и ако е вярно как е изчислена
  • 10 Яворов

    0 0 Отговор
    Започна се...браво на Слави! С теб сме!
  • 11 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    ДА,ТЕЗИ ХОРА ОТ ЦИК СА СЛУГИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.МНОГО ГРЕШКИ,СЪВЕТИ КЪМ ТЯХ ДА НЕ ДАВАТ ПЛИКОВЕ ,БЮЛЕТИНИ И МНОГО ПОДОБНИ.НО НАИСТИНА СЛАВИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПАТРИОТ В БГ ОТ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ.ПОДКРЕПИХ И АЗ РЕФЕРЕНДУМА.А УТРЕ МСИЧКИ ПОДКРЕПИЛИ РЕФЕРЕНДУМА,ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ.
  • 12 Възторжен

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Влюбена до полуда балерина":

    Браво, влюбена балеринке..Да живее новия политик...Да живее новата партия ,която той ще създаде . Лично аз ще се пресъединя към него и ако се наложи с гърдите си ще спирам бронебойни патрони,а може и амбразури да запушвам ...
  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор
    Този чалгар само мъти водата в държавата и нарушава спокоиствието на гражданите!Нищо няма да постигне та колко и да се напъва!Защо се мъчи да дестабилизира управлението и да наруши миръ???Явно диктата е от Москва - ама няма да стане!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мария Лукарска

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "СЛАВИ Е КАПУТ":

    Чудесен коментар, екзалтирана съм колко е ясен и точен
  • 16 Кастър

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "СЛАВИ Е КАПУТ":

    Браво най после някой да го кже всички го мисилиме но никой не го казва, само чалгарите пишат, смятат че ако слушат Слави живота ще бъде чалга, жени и ракия
  • 17 шшш

    0 0 Отговор
    не съм фен на Слави , всеки има кусури, но тук той Е прав.. ББ отива на кино....и той го знае...,но да не правят илюзии бсп , те са отдавна труп..

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Соломон

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "шшш":

    Ако ББ отиде на кино кой ще ви чисти ла.ната ? забравяш какво представлявате, колко са ви лъгали, ограбвали, околовръстното на София преди ББ ?
  • 19 Соломон

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "шшш":

    Ако ББ отиде на кино отиваме всички на кино, Ти, Аз, дедо ти янко ....освен ако не си социалистическо чадо и чакаш дедо ти янко да започне да източва от 13-те милиарда ?
  • 20 тик- так

    0 0 Отговор
    Едно не мие ясно. Как толкова хиляди бюлетини без плик?. Нали има комисии от няколко човека,които са минали обучение и председател. Това е им работата да съблюдават. Би трябвало да се спечели делото.
  • 21 1234

    0 0 Отговор
    Аз искам да гласувам,но не и за тия двамата.Ако беше някой друг от друга партия щях да си дам гласа за него,НО:ако мераклиите за президент не бяха подкрепени от никакви партии тогава може би щях да се спра на Радев,Каракачанов,Дончева?!,пък и може би някой друг щеше да ми хареса по вече,но като гледам как партиите ще се изядат да се оплюват,само и само техният кандидат да е избрания.Защо е това оплюване тия компромати,това за мене е голяма ПРОСТАЩИНА,и никога не бих гласувал за такъв кандидат,колкото и да ми харесват неговите ,,пледоарии",защото един разумен човек никога не би обидил конкурента си,той така показва,че така ще се отнася в бъдеще и със своите избиратели.Пък на нас за какво ли ни е президент само кухи постове и покрай тях множество хрантутници на държавната трапеза.Колко държави нямат президенти и живея много по добре от нас.Не е от президента ,а от съзнанието на тия дето ни управляват държавната администрация и държавата ,но като гледам всичките са от едно и също ,,сдружение"гледат кой по вече да се възползва от поста си за собственото си забогатяване,и никой не мисли за ДЪРЖАВАТА и за народа който живее и работи в нея.Едно е да приказват ,а друго е да го направят.От сегашното им поведение около референдума много ясно си пролича колко и за кого са загрижени нашите ,,политици".САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ !!! Да не изтърват КОКАЛА.
  • 22 1234

    0 0 Отговор
    Аз искам да гласувам,но не и за тия двамата.Ако беше някой друг от друга партия щях да си дам гласа за него,НО:ако мераклиите за президент не бяха подкрепени от никакви партии тогава може би щях да се спра на Радев,Каракачанов,Дончева?!,пък и може би някой друг щеше да ми хареса по вече,но като гледам как партиите ще се изядат да се оплюват,само и само техният кандидат да е избрания.Защо е това оплюване тия компромати,това за мене е голяма ПРОСТАЩИНА,и никога не бих гласувал за такъв кандидат,колкото и да ми харесват неговите ,,пледоарии",защото един разумен човек никога не би обидил конкурента си,той така показва,че така ще се отнася в бъдеще и със своите избиратели.Пък на нас за какво ли ни е президент само кухи постове и покрай тях множество хрантутници на държавната трапеза.Колко държави нямат президенти и живея много по добре от нас.Не е от президента ,а от съзнанието на тия дето ни управляват държавната администрация и държавата ,но като гледам всичките са от едно и също ,,сдружение"гледат кой по вече да се възползва от поста си за собственото си забогатяване,и никой не мисли за ДЪРЖАВАТА и за народа който живее и работи в нея.Едно е да приказват ,а друго е да го направят.От сегашното им поведение около референдума много ясно си пролича колко и за кого са загрижени нашите ,,политици".САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ !!! Да не изтърват КОКАЛА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове