Отидете към основна версия

2 469 2

Пет варианта за президент на ГЕРБ

  • герб-
  • избори-
  • президент-
  • борисов
Снимка: БГНЕС

Ние имахме няколко варианта за президент. И всичките щяха да успеят. И аз. И Цветанов. Данчето Фандъкова. Кметът на Бургас Митко Николов. Възможните кандидати за президент на управляващите разкри премиерът Бойко Борисов в интервю за в. „Труд“. Премиерът признава, че на него е легнал финалната преценка.

„Как разсъждавах аз? Бургас е люлката на телевизия СКАТ, този град не трябва да го разклащам - и той би със седемдесет и няколко процента. Фандъкова вече си е влязла в амплоато на кмет. Ако нея бях извадил, трябваше Росен Плевнелиев да отиде кандидат за кмет на София - пак щеше да успее. Но в регионалното министерство Лили Павлова можеше мигновено да поеме работата и да не се отрази изобщо“, аргументира се той.

А за новоизбрания президент Борисов коментира: „Росен Плевнелиев говори като майчин немски, английски, ведър, демократ, с ясна визия, впечатлявал ме е с аналитичния си ум. Диалогичен човек. Той просто си пасна като идеалния кандидат. Оттук нататък за мен е президентът Плевнелиев. Той си има своята роля, аз - моята. Затова казах - да отчетем ролята на партията. Какво значи “Ние сме непартийни, надпартийни и не знам какви”. Аз не съм казал, че ако пратя Искра Фидосова, тя ще спечели президентските избори. Просто казвам кои бяха вариантите. И всеки от тях щеше да има този резултат, без грам да подценявам качествата на Плевнелиев. Но без партията това не може да стане“.

„ Не мога да разбера за какво “преяждане с власт” се говори. Досега всички големи партии са управлявали в такъв формат“, коментира още Бойко Борисов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини