Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 09:15 1 432 0

Кунева: Не е страшно да загубиш, а да спечелиш нечестно

  • кунева-
  • избори

Не оспорвам резултатите на Ивайло Калфин и Росен Плевнелиев, но това не са резултатите, които можеше да получи България, заяви пред бТВ третият претендент за президентския вот Меглена Кунева.

Една част от целите, които си поставих с участието на тези избори, са изпълнени, но най-голямата цел - спечелването на изборите - не изпълних, поясни Кунева. И припомни, че "не е страшно човек да загуби изборите, а е страшно да ги спечели по нечестен начин". Действията на Найден Зеленогроски в Плевен, например, са правилни. Той има застъпници, може да докаже, коментира тя.

Относно публикация във вестник на Делян Пеевски, в която се казва, че тя е получила 1 100 лв. дарение от бившия военен министър Николай Цонев, който е подсъдим, тя призна, че много е внимавала от къде е получавала пари. Според нея, ако медиите са достатъчно независими, е трябвало да коментират и когато управляващата партия е издигнала за кандидат за кмет Йордан Лечков, който също е подсъдим.

Хората повярваха, че могат директно да изберат президент без партия, категорична бе Меглена Кунева. Ние винаги сме искали да имаме мажоритарен вот и аз го предоставих, поясни тя.

Иначе властта, заради самата власт не ме интересува. Мен ме интересува израстването на нацията до една европейска нация, която да знае как да контролира своите политици, призна Кунева. По думите й това може да стане с много разговори с хора, които е срещнала по време на президентската кампания . Смятам, че белязах изборите за кандидати на другите партии. Смятам, че проевропейската насоченост беше критерий за кандидата за президент на останалите партии. 

Нямам отговор на въпроса дали ще правя партия

 

Не мога да стоя настрани и да гледам какво се случва. Следващите дни имам срещи в три европейски столици, ще бъда много активна, за да може да се чуе гласът на разума, каза Кунева и допълни:  Искам да имам няколко индикации преди да реша за партията. Искам да разбера нужна ли и е и разпознават ли хората нуждата от промяна".

Продължавам да бъда много гневна, че по време на кампанията никой не говореше за гражданските права, а това е изключително важна тема, каза тя. Като пример Кунева посочи връщането на ДДС. Смятам, че това е нарушение на важни икономически права - хората биват възпирани от направата на бизнес.

 

Категорично не съм продукт на лявото

Искам да успокоя премиера – неговите връзки с Първанов са си негови, аз нямам такива. Аз вярвам в човешките, икономически свободи и това се определя с център – ляво, заяви още бившият европейски комисар. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА