Отидете към основна версия

19 246 33

Дядо Кирил карал „базов“ модел Lincoln

  • митрополит кирил-
  • lincoln-
  • църква

Според Божидар Димитров проблемът е в Bentley-тата на зърнопроизводителите

Снимка: БГНЕС

От средата на ноември митрополит Кирил кара автомобила, с който се появи на Никулден – Lincoln. Този автомобил е тестов и е предоставен за ползване на митрополията, той не е дарен, а просто е предоставен за полазване. Това заяви пред БНТ Юлиян Гендов, епархийски съветник.

По отношение на цената на колата, Гендов не пожела да коментира. „Не бих казал, че колата е от клас „лукс”, моделът е базов, няма нищо, което е извън базовото предлагане на модела, няма екстри”, подчерта още той.

На въпрос дали колата ще остане при митрополит Кирил, Гендов заяви, че той самият трябва да реши, но в момента не е предмет на обсъждане.

С последен модел Lincoln MKZ Hybrid се появи в църквата „Свети Николай Чудотворец” във Варна Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който отслужи в храма празничната света литургия на 6 декември. Шикозната лимузина, според специалисти най-вероятно е първият екземпляр у нас, тъй като на световният пазар е едва от два месеца.

Църквата е в морален фалит пред населението и историята с Lincoln-а на митрополит Кирил е черешката на тортата, коментира пред бТВ социологът Андрей Райчев. Според него, ако нещата не се подобрят, ще продължи безбожието на българския народ. „Жална ни майка, защото църквата и религията са необходими на всяко едно общество”, посочи Райчев.

От своя страна, историкът проф. Божидар Димитров обясни, че е в лек душевен смут по темата. Не знам дали имам право да взема отношение, защото всички имаме грехове, посочи Димитров. Според него обаче основният въпрос не е свързан само с Lincoln-а на митрополит Кирил, а и с Bentley-тата на зърнопроизводителите, с лимузините на депутатите. 

Вчера стана ясно, че Варненският и Великопреславски митрополит Кирил няма да подава оставка. По време на дебати в Светия синод, той е изявил желание да го направи, но това не е сторено. Митрополитът е пожизнено архиерей. Това се казва в официално изявление на Варненския и Великопреславски епархийски съвет, изчетено на пресконференция днес от отец Дончо, съобщи Днес+.

В изявлението се посочва още, че автомобилът Lincoln е на стойност 36 000 долара и не може да се нарече лукс. Колата е предоставена за ползване, а не е закупен с парите на митрополията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини