"Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено", алармира украинец в социалната мрежа "Фейсбук".
Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.
В рецензията си за украинския сайт "Турправда", Иван разказва за ужаса, който е видял, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела.
"Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!", гневи се той.
Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас. Работил в хотела от 3 до 31 юли.
"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.
Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от пет ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.
Храната била хем недоварена, хем преварена.
"Шефът икономисваше от всичко. Веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга готвачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".
Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.
Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.
"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка", обяснява още Иван.