"Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено", алармира украинец в социалната мрежа "Фейсбук".
Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.
В рецензията си за украинския сайт "Турправда", Иван разказва за ужаса, който е видял, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела.
"Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!", гневи се той.
Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас. Работил в хотела от 3 до 31 юли.
"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.
Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от пет ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.
Храната била хем недоварена, хем преварена.
"Шефът икономисваше от всичко. Веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга готвачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".
Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.
Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.
"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка", обяснява още Иван.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 JEEP
От нашето черноморие само един затворен комплекс на юг от Созопол става що годе (не пиша името, за де не е реклама), но и там топ мениджъра, който беше немец, го смениха с българин преди 2 години и простотиите започнаха.
В Гърция не е по евтино, даже е с една идея по-скъпо, но поне знаеш за какво си даваш парите, въпреки че и там видях не една и две окаяни кухни на иначе лъскави заведения.
Коментиран от #3, #4, #18
12:09 15.08.2017
2 Т.о.ш.и.б.и.я.н
Вече се чудя ка турците са изтраели бг диваци 500 годин?
Коментиран от #7
12:13 15.08.2017
3 гост
До коментар #1 от "JEEP":
Да, у нас е много рисково да се консумира каквото и да е. Бях в хотел в Банско и останах много приятно изненадан колко прясна и вкусна е храната, всеки ден е различна. Така поне се знае, че не е претоплено от вчера. В Костенец пък имаше случай когато първия ден дадоха диня за десерт, а на следващата сутрин таратор с настъргана кора от диня вместо краставица. Важното е, че някой си затваря очите и след това туристите го отелесват понеже не се плаща по-малко у нас като сметка, а печалбата на ресторанта е голяма, но не отива за заплати и оборудване, хигиенни норми и др., а в джоба на шефа за следващия джип. В Гърция цените са като нашите (имам меню и цените варират от 3 до 8евро за морски специалитети), в Италия дори са близки до нашите (в Рим страхотна и голяма пица е 7евро), а там заплатите за труд и поддръжка на заведението са много по-високи. Направете си сметка колко печелят тук.12:19 15.08.2017
4 Лупи
До коментар #1 от "JEEP":
Не е един хотел, но наистина са изключително малко качествените хотели с ресторанти по нашето черноморие. Има заведения, които продават замразена рибена чорба от миналата година... По принцип всичко зависи от мениджъра, работил съм в хотел на вода във Франция едно лято, целия персонал беше от източна Европа и съответно качеството далеч не съответстваше на звездите на заведението. Имаше болни хора в кухнята, камериерките чистеха тоалетната и после стаята с едни и същи ръкавици все мизерии, за които може да те съдят и всичко заради мениджърския състав от източна европа. Заплащането също имаше пръст в цялата работа, но те нещата са свързани заплащане-> контрол-> качество иначе няма как. Заплащането е основата, на която стъпва качеството, но да стигнеш до качеството ти трябва много силно и стегнато ръководство.12:22 15.08.2017
5 ЕЕЕ САМО ТАМ ЛИ ?
12:26 15.08.2017
6 Брадвата
Коментиран от #10
12:26 15.08.2017
7 Хиена с хигиена
До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":
И аз се чудя,като не им е харесвало,защо са ядели като невидели,български баници и пекани пилета.То добре,че турците излезнаха на запад,да станат хора.В турция,с тази ръка с която се подмива ти дава ядене,а с другата(чистата)си хапва той,ама нали ти харесва си хапвай вкусно...Коментиран от #9, #17
12:40 15.08.2017
8 кроко
12:54 15.08.2017
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 гост 12
До коментар #6 от "Брадвата":
Ето ги! Чичо Гугъл знае всичко! :)http://www.turpravda.com/bg/primorsko/Kiten_Beach_Hotel-h47831.html#reviews
13:52 15.08.2017
11 Колю
14:05 15.08.2017
12 бай Пешо
14:11 15.08.2017
13 Хотелиер
14:21 15.08.2017
14 Ники
14:36 15.08.2017
15 майна
14:49 15.08.2017
16 Препатил
15:28 15.08.2017
17 Този коментар е премахнат от модератор.
18 Хайко
До коментар #1 от "JEEP":
Приятелю НЕ мисля, че в Гърция е "една идея по-скъпо". Мисля че всичко е на кантар. Тази година за 9 дена съм похарчил 1200лв в Гърция за 3-ма човека.-(Спане, ядене, гориво).Просто в Гърция хотели им са как да кажа....малко по-смотани от нашите...стаите са по-малки, коридори всичко е по-малко. Цените са като в България. За едни и също пари в България получаваш малко "по-добър" хотел.
Иначе пък чадърите им са "безплатни".
А относно Турция.....тази година в Гърция на Ситония беше пълно с турци?!!! Всички туркини бяха по бански, без фереджета. Нямат ли си курорти тия хора...да се чуди човек...Аз забравих жените не могат да се къпят по бански - вероятно...
Коментиран от #28
17:27 15.08.2017
19 гост
17:36 15.08.2017
20 dRAGO
18:32 15.08.2017
21 Tushiba tu ne
21:39 15.08.2017
22 Tushiba tu ne
Коментиран от #24
21:41 15.08.2017
23 Гост
Коментиран от #27
21:50 15.08.2017
24 Гост
До коментар #22 от "Tushiba tu ne":
Няма роми...чисти Цигани! Какво ще ги сравняваме с качествения ром....21:52 15.08.2017
25 Лошо
23:02 15.08.2017
26 видял
06:41 16.08.2017
27 Ааааааааааа
До коментар #23 от "Гост":
Няма спор, че смрадливи места има навсякъде. Реално това зависи от собственика/ управителя/главния готвач. Ако има контрол, има и ред. Това, че си мангал или емигрант не означава, че не можеш да свършиш нещо като хората. Това, че някой / като Вас / отсяда по долнопробни дупки, си е негов проблем. Но да се правят обобщения и да се говорят простотии за западнали села, в които отсядаме или още по - забавно - как се лагерува /?/ на открито, да се дават оценки за места като Санторини и Миконос, е, това е малко в повече. Аз, като фен на Гърция, смея да кажа, че няма нищо по - хубаво от малко селце на южен остров със запазена атмосфера, собственик, който лично ще сготви, ще почерпи и ще се радва, че ти е харесало. Това е реалността. Другото са коментари на прости хора.22:05 16.08.2017
28 Този коментар е премахнат от модератор.
29 Този коментар е премахнат от модератор.