Отидете към основна версия

2 071 3

Наказват шефа на БОП в Перник заради случая Мирослава

  • мирослава николова-
  • перник-
  • цветан цветанов-
  • христо златков

Със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов днес е образувано дисциплинарно производство срещу главен инспектор Христо Златков – началник на сектор „Борба с организираната престъпност“-Перник, съобщиха от МВР.

Дисциплинарното производство е по чл. 230, ал. 1, т.1 от Закона за МВР във връзка с постъпили сигнали. Става въпрос за поведение, несъвместимо с етичните правила на служителите от МВР при разследването на отвличането и последвало убийство на 17-годишната Мирослава от Перник.

Сформирана е комисия, която ще проведе дисциплинарното производство и ще даде становище за това, какво наказание да бъде определено на служителя.

За мен е важно какво е поведението на служителите на МВР, и ще се провери дейността на двама служители на МВР, които са се държали не добре със семейството на убитото момиче. Те са представители на ГДБОП от регионалната дирекция в Перник. Днес имаме среща с ръководителя на ГДБОП и ще решим какви ще бъдат наказанията им, каза пред „Денят започва“ по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според сестрата на убитата Мирослава – Елеонора, Златков й казал по повод изчезването на момичето: „Взимай пистолет и си я търси сама.“ Освен това я обвинявал, че лъжесвидетелства  и дава информация на колегите му в София.

„Всичко течеше на три лагера. Хората в криминалния отдел в Перник искаха да работят, но за всяко нещо трябваше да искат разрешение от Златков“, твърди Елеонора.

Христо Златков работи в системата на МВР от 16 години. Преди това той бил в служба „Терор“ на НСБОП. Той е многократно награждаван за принос в борбата с престъпността. Завършил е висше образование във ВИФ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини