Last news in Fakti

16 Януари, 2012 15:56 1 977 3

Наказват шефа на БОП в Перник заради случая Мирослава

  • мирослава николова-
  • перник-
  • цветан цветанов-
  • христо златков

Със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов днес е образувано дисциплинарно производство срещу главен инспектор Христо Златков – началник на сектор „Борба с организираната престъпност“-Перник, съобщиха от МВР.

Дисциплинарното производство е по чл. 230, ал. 1, т.1 от Закона за МВР във връзка с постъпили сигнали. Става въпрос за поведение, несъвместимо с етичните правила на служителите от МВР при разследването на отвличането и последвало убийство на 17-годишната Мирослава от Перник.

Сформирана е комисия, която ще проведе дисциплинарното производство и ще даде становище за това, какво наказание да бъде определено на служителя.

За мен е важно какво е поведението на служителите на МВР, и ще се провери дейността на двама служители на МВР, които са се държали не добре със семейството на убитото момиче. Те са представители на ГДБОП от регионалната дирекция в Перник. Днес имаме среща с ръководителя на ГДБОП и ще решим какви ще бъдат наказанията им, каза пред „Денят започва“ по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според сестрата на убитата Мирослава – Елеонора, Златков й казал по повод изчезването на момичето: „Взимай пистолет и си я търси сама.“ Освен това я обвинявал, че лъжесвидетелства  и дава информация на колегите му в София.

„Всичко течеше на три лагера. Хората в криминалния отдел в Перник искаха да работят, но за всяко нещо трябваше да искат разрешение от Златков“, твърди Елеонора.

Христо Златков работи в системата на МВР от 16 години. Преди това той бил в служба „Терор“ на НСБОП. Той е многократно награждаван за принос в борбата с престъпността. Завършил е висше образование във ВИФ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миф

    0 0 Отговор
    Докато вифаджийте властват в родната милиция ще има такива случаи!!!
  • 2 пешо

    0 0 Отговор
    Работя в съвсем различна свера, но преди няколко дни ми натряскаха такава жалба, че чак се чудех дали става въпрос за същия случай. Така например казах на дъщерята на клиента, че той си беше страшно доволен от услугите ни и че според мен тя му е набила чивиите да напише жалбата, а тя го накара да допише в жалбата, че съм казал че ще му набия канчето... Все ми е на ум, че зад вземи пистолет и си я търси сама, се крие друга история. Да не говорим, че са се намесили и медии и сега всичко ше се изкриви...
  • 3 оги

    0 0 Отговор
    На тези политици и вържавните служители всеки ден г*за им расте а не знаят че тая държава няма оправия както сме тръгнали след 5 години няма да остане тука човек хората за 350 лв работят един литър олио струва 3 лв а в германия един литър олио струва 1еуро.и 20 цента при положение че в германия един човек печели по 50 еуро на ден значи за 5 дена печелят нашата максимална заплата.В Румъния средната заботна заплата е 850 лв.