Last news in Fakti

16 Януари, 2012 17:40 1 991 1

Убиецът Марио симулирал шизофренията си

  • мирослава николова-
  • перник-
  • марио
Убиецът Марио симулирал шизофренията си - 1
Снимка: БГНЕС

Заподозреният като извършител на убийството на Мирослава Николова от Перник - Марио Любенов-Заека, не е давал признаци на шизофрения от декември 2009 г. до юли 2011 г., заяви пред БНР психиатърът д-р Роберт Крумов. Лекарят е издал медицинска експертиза, в която се съмнява, че Марио симулира болестта.

Д-р Крумов разказа, че Любенов е дошъл в кабинета му в края на 2009 г. с папка документи от столичната клиника "Свети Наум", съдържаща 12 епикризи, сочещи диагноза "шизофрения". В Перник Любенов трябвало да продължи лечението си.

Психиатърът редовно му изписвал медикаменти, но се появили съмнения, че той не ги пие. "Правеше впечатление, че шизофренни симптоми при него липсваха, подчертавам, въпреки че той непрекъснато устно декларираше пред мен и пред колегата ми всякакви оплаквания шизофренни, като по учебник ги рецитираше, породиха се съмнения", каза лекарят.

След като Любенов разбрал, че лекарят се съмнява в диагнозата му, престанал да посещава кабинета.
Майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза на предполагаемия втори убиец Марио Любенов. Близките на момичето настояха той да бъде съден като вменяем, защото е взел решението месеци по-рано. Майката Емилия твърди, че той е купил документите за експертизата и настоява виновните медици да бъдат наказани. Според нея има и други извършители, за които апелира да се разкрият.

Трупът на 18-годишната Мирослава Николова от Перник беше открит на 12 януари 2012 г. Ден по-рано полицията задържа двама души за нейното убийство – Стойчо Стоев-Чочо и Марио, но Чочо от тях се самоуби пред полицаите при повторен оглед на дома му.

Според вътрешния министър Цветан Цветанов Стойчо не е физическият убиец на Мирослава. „По неговите свидетелски показания, той всъщност реално не е физическият извършител на убийството, а разказваше през цялото време за неговия съучастник, т.нар. Марио”, разказа Цветанов за убийството.

В момента Марио Любенов се намира в психиатричната клиника „Св. Наум” в столицата. Срещу него няма повдигнато обвинение и той не си е признал, че е убил Мирослава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНТИ

    0 1 Отговор
    АБЕ ЦЕЛАТА СТРАНА РЕВЕ ... РАЗСТРЕЛ ЗА ТОЯ И ТОВА Е !!!

    ТОВА НЕ ВИ Е МЕКСИКО !!!

    ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ДА ГИ ОБЕСЯТ !!!