Last news in Fakti

14 Януари, 2012 17:59 2 937 5

Наказания за самоубийството на Стойчо Стоев?

  • мирослава николова-
  • гдбоп-
  • мвр-
  • станимир флоров-
  • перник
Наказания за самоубийството на Стойчо Стоев? - 1
Снимка: БГНЕС

Може да има наказания за спецполицаите, които допуснаха единият задържан за убийството на Мирослава от Перник да се самоубие. Това става ясно от думите на главен комисар Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) в предаването „Директно Карбовски“ на Нова телевизия.

Часове след ареста си Стойчо Стоев, който признал, че знае къде е скрито тялото на Мирослава, се застреля в присъствието на полицаи.

„До момента, когато се случи това, което никой не е искал да се случи, когато той беше изпуснат от контрол от колегите в Перник при извършването на действията по разследване. Но като всеки един човек, ние не сме роботи, не сме машини, допускаме грешка и трябва да отчитаме, че тази грешка е допусната вследствие на напрежението, в средата и в условията, в които са работили тези хора“, коментира Флоров. Той  не коментира дали мъжът е издърпал служебното оръжие на полицаи или е криел свое оръжие в тоалетната, каквито версии има.

„Мисля, че от това, което установихме от самия разказ на единия от извършителите, сме почти наполовина наясно какво точно се е случило в тези два месеца“, заяви Флоров за случая, който разтресе страната.

„Не сме спрели. Продължаваме да работим и ще положим максимално усилие да разплетем случая докрай“, заяви Флоров. Той коментира, че случаят е започнал да се преиначава от хора, които „не са наясно и, чули-недочули, започват да коментират неща, които според мен не са реални“,  накърнявайки реномето на МВР.

„В такива случаи ние винаги търсим съдействието на семейството“, отговори той на критиките, че разследващите не са проявили нужното внимание към близките на изчезналото момиче и са се забавили твърде много. 

„Те са недоволни, защото, като всеки един човек, когато има проблем, иска да му се реши като с магическа пръчка“, отсече Флоров. За второто обвинение изтъкна: „При положение, че извършителите са много малко като брой и са хора, които не са пряко известни, не са попадали пряко в полезрението на МВР, нормално е един човек, когато извърши престъпление, след това да се свие в себе си и това престъпление по никакъв начин да не покаже, че го е извършил“.

Флоров определи като „абсолютни аматьори“ похитителите на Мирослава, тъй като нямали нужната организация да държат в плен някого в продължение на два месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спец..........

    0 1 Отговор
    МОЖЕ да има наказания за спецполицаите,........-
    някой да има какво да добави към това,щото аз
    нямам..........
  • 2 качулка

    2 1 Отговор
    Родната полиция се състои от комплексирани, неграмотни събрани чрез телефоните на чичо и вуйчо.
  • 3 Marko

    1 0 Отговор
    Странно, от написаното по медиите останах с впечатление, че и двамата задържани имат криминални досиета. Сега полицай заявява, че "не били пряко известни на МВР".....
    Поредната противоречива изява по казуса.
  • 4 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Как може заподозрян убиец,да бъде оставен свободно да се разхожда по време на служебно покритие!Ето такива грешки
    подбуждат хората към негативни мисли за МВР.Ако от мен зависеше
    екипа допуснал това,ще бъде освободен,а не наказан!!

    Коментиран от #5

  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иракли Иракли":

    @4 da napalno si prav