Last news in Fakti

16 Януари, 2012 08:53 1 094 1

Цветанов: Ще има наказани полицаи по случая в Перник

  • перник-
  • мирослава-
  • убийство-
  • цветан цветанов-
  • мвр-
  • гдбоп

За мен е важно какво е поведението на служителите на МВР, и ще се провери дейността на двама служители на МВР, които са се държали не добре със семейството на убитото момиче. Те са представители на ГДБОП от регионалната дирекция в Перник. Днес имаме среща с ръководителя на ГДБОП и ще решим какви ще бъдат наказанията им, каза пред „Денят започва“ по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той все пак отбеляза, че всеки един, който е потърпевш от престъпления и загубва най-близкия от семейството си, може да реагира и по-особено. Ние изразихме своите съболезнования и снощи имахме среща със сестрата на убитата Мирослава Найденова - Елреонора.

Беше дадена висока оценка на ръководителя на дирекцията в Перник, допълни Цветанов.

Ние винаги се стремим към справедливост и в обществото има усещането за това. И имаме притеснения за другия заподозрян Марио, който в момента е в психиатрия, но преди месеци той беше задържан за печатане на фалшиви пари.

Цветанов посочи, че в момента продължава разследването по убийството на Мирослава, но засега заподозрените са Марио и Стойчо. Те са били за жалост, приближени на семейството, уточни Цветанов.

Голям пропуск е направен от колегите, които са допуснали самоубийството на Стойчо. Полицаите и прокурорите заедно със Стойчо търсили мястото, където е заровена Мирослава, било е много студено и са решили да продължат на другата сутрин, припомни Цветанов.

След това са отишли да направят обиск в апартамента на самоубилия се малко по-късно Стойчо. В момента се прави разследване на случая, защото според Цветанов е спекулация, че той се самоубил с пистолет на полицай. Тези полицаи ще бъдат наказани при всички случаи, но те са едни от най-добрите, които участват в най-тежките разследвания. Министърът отчита, че вероятно са били много уморени, но важното е, че са открили Стойчо.

Има усещането в жителите на Перник и родителите на Мирослава, че той е предприел мерки да избяга правосъдие. Затова чакаме експертизата, която ще излезе от психиатрията на 4 км. Марио има и заплаха за убийството на едно дете. Задава ми се въпроса защо хора като него са на свобода, това са и въпросите ми към българския съд. Такива като него има много. Преди дни имаше престъпление в Поморие когато 4 души се представили за служители на ГДБОП и обрали тежко едно семейство. Те са заловени, като единият е освободен предсрочно от присъда 20 години заради тежко заболяване. Такива хора излизат от затвора и отново започват престъпна дейност, продължи с критиките си към съда Цветан Цветанов.

Той припомни и разкриването на убийството на изчезналата данъчна служителка от Враца, но там бързо е станало ясно, че съпругът е заподозрян за убийството и той е направил пълни самопризнание.

Той каза, че не бива това, че има дългогодишни приятелски отношения със семейството на Владимира Янева да се отчита като влияние на Изпълнителната власт към съдебната. Той коментира това по повод решението от петчленен състав на ВАС за правомерното й избиране за председател на СГС. Никой не коментира колко забавени дела има, например, председателя на Съюза на съдиите, допълни Цветанов.


По повод на смяната на Андрей Иванов като председател на СОС и различните изказвания, които са направили Цветанов и премиерът, министърът само каза, че "Премиерът винаги е прав". Цветанов коментира, че работата в СОС е по напрегната, а организационната като председател на софийския ГЕРБ не толкова и Иванов ще запази поста си, счита министърът.


Ако Първанов беше успешен, щеше да се отчете и успешно неговото правителство, това на Тройната коалиция. Това каза Цветанов по повод критиките на отиващия си държавен главен към сегашното управление. Това го преценяват гражданите, допълни Цветанов и подчерта отново като пример сериозното усвояване на европейските фондове от правителството на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДСпрестъпници

    1 0 Отговор
    Млъкни бе, народът не желае вече нито да те чува нито да ти вижда грозната мутра. Подай си оставката и се скрий в миша дупка!