Отидете към основна версия

6 884 5

Десетки изпратиха Мирослава

  • мирослава николова-
  • перник

Близки и приятели поиска промяна на Наказателния кодекс

Снимки: Мироглед

В Перник погребаха 18-годишната Мирослава Николова. Повече от 200 души – роднини, близки и приятели дойдоха в храм „Свети Илия” в Перник, за да изпратят убитото момиче.

След края на опелото процесията премина през целия град, за да стигне до гробищния парк. Мирослава бе погребана днес в затворен ковчег.

„Тя вече е сред звездите. Някой прекъсна нейния полет, но Мирослава сега е на по-хубаво място“, каза през сълзи една от преподавателките на момичето, предаде “Мироглед”.

Погребението на Мирослава беше отлагано няколко пъти заради експертизи в „Съдебна медицина”. Според тях, преди да бъде убита, тя е била пребита от похитителите.

В момента за убийството обвинения има повдигнати единствено към Марио Любенов – Заека. Другият заподозрян Стойчо Стоев – Чочо се самоуби пред конвоиращите го полицаи в апартамента си. Случаят предизвика скандал и доведе до създаването на комисия в парламента за разследване действията на полицията.

Днес близки и приятели на убитото момиче разпространиха подписка, с която поискаха промени в Наказателния кодекс за най-тежкото престъпление, предаде БНР. Те поискаха промяна в законите на страната, която да позволи увеличаване на наказанието за убийство.

„Увеличаване от 30 на 50 години затвор за убийство, без условни присъди и споразумение за отнет човешки живот. Сумиране на присъдите на лице, извършило престъпление, а не изтърпяване на най-високата получена присъда”, се посочва в подписката.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини