Last news in Fakti

4 Февруари, 2012 09:03 3 800 11

Последно сбогом с Мирослава

  • мирослава николова-
  • перник-
  • траур

Перник в траур

Днес е погребението на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, чието убийство потресе страната. Опелото ще се състои в храма "Пророк Илия" в кв. Мошино, което е насрочено за 11:00ч. В 13:00ч. 17-годишното момиче  ще бъде погребана в централните градски гробища в Перник.

В последния си път убитата девойка ще бъде изпратена с абитуриентската си рокля, която така и не облече приживе. След откриването й на Сесия на Общинския съвет в града бе гласувано в деня на погребението да се обяви Ден на траур.

Мирослава изчезна безследно на 7 ноември 2011 година след тренировка по таекуон-до. На 12 януари тялото й бе открито заровено край село Планиница. Преди това се твърдеше, че момичето е избягало в чужбина.

За тежкото престъпление бяха арестувани двама Стойчо Стоев – Чочо и Марио Любенов – Заека. Стоев се застреля още същия ден в присъствието на полицаи при втория оглед на апартамента му. Преди това той посочил мястото, където е заровено тялото.

Откриването му отприщи вълна от коментари и обвинения. Стигна се и до среща между премиера Бойко Борисов и сестрата на Мирослава – Елеонора, която твърдеше, че в покушението над сестра й са замесени полицаи. Вчера пернишки информационен сайт писа, че семейството на момичето е посетено от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Другият нарочен за похитител и физически убиец на момичето Марио Любенов – Заека се оказа с психични проблеми. Преди дни той сдоби с ново обвинение за сключване на фалшив договор. Преди това Софийският апелативен съд го остави в ареста, тъй като прецени, че има достатъчно доказателства, че той е убиецът на Мирослава. Майка й поиска петорна експертиза за психичното състояние на Заека, тъй като е убеден, че той не е луд.

Около 10 февруари трябва да е готова психиатричната експертиза, която да установи дали Заека страда от шизофрения и какво е психическото му състояние.

Родителите на Мирослава и сестра й забавиха погребението, тъй като поискаха две експертизи на тялото й една след друга. Целта бе да се установят причините за следите по тялото й от удари и травми.

Междувременно се водят проверки как се е допуснало самоубийството на Стоев в присъствието на полицаи. С трагедията се занимава и парламента, където политическите сили не могат да се разберат на какъв принцип трябва да бъде съставена комисията, която да проучи трагичния случай в Перник.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никола Гълев

    1 1 Отговор
    Де..а и скапаната държава,да те е страх да живееш и да пуснеш детето ти ......
  • 2 Иван

    1 1 Отговор
    Ш...на държава ш...ни политици ш...но законодателство е тва е нашта БЪЛГАРИЯ
  • 3 777

    1 1 Отговор
    И ОЩЕ КОЛКО ЩЕ ГИ ТРАЕМ ТЕЗИ МЕРЗАВЦИ ДА УНИЩОЖАВАТ НАРОДА НИ ДЕЦАТА НИ И БЪДЕЩЕТО НИ..ДОКОГА?!

    Коментиран от #4

  • 4 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "777":

    @3 tova triabvashe da popitash kogato BSP biaha na vlast.
  • 5 ????

    0 0 Отговор
    ми още стоите пред компютрите па чакайте да се промени нещо докато не се започнат стачки и бунтове нищо няма да се промени щото всички искат промяна но от компютъра нищо няма да стане защото все се мрънка а никой не си мърда пръста
  • 6 aha

    0 1 Отговор
    ne e na6a tq e na drugarite,a nai-4erveniq grad e pernik-vseki narod si zaslujava sadbata!!!
  • 7 Пловдив

    1 0 Отговор
    Днес в Перник беше погребана България!...
  • 8 Християн Тумбалов

    0 0 Отговор
    eto zaradi takiva kele6i ,deto si mislqt 4e mogat da pravqt vsi4ko beznakazano-trqbva da ima smurtna prisada
  • 9 Християн Тумбалов

    0 0 Отговор
    ako be6e moeto dete,6tqh da durja da go osvobodqt za da go ubiq sobstvenoru4no
  • 10 Алена

    0 0 Отговор
    Днес в Перник погребват последната ни надежда,че нещата в страната ще се оправят!
  • 11 богдан Атанасов

    0 0 Отговор
    всеки народ си заслужава оправниците докато седите пред умрелите си компове ще баде така мене са ме уволнявали поне 4пъти защото съм казвал истината а вие какво правите повечето целужате задници и после в нета пот името бай кольо почвате да изливате помия и обвинявате българия, България сме ние докато не се вземем в раце ще е така и по-зле ще става